Κρούσμα κορονοϊού στην δομή της Μόριας

95

Γεγονός το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην προσφυγική  δομή των 12.800 ανθρώπων.

Ο 40χρονος πρόσφυγας με σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε χθες  στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και εισήχθη για νοσηλεία με κακή κλινική εικόνα.

Ο άνθρωπος αυτός έφυγε από το νησί τον Ιούλιο, έχοντας πάρει άσυλο αλλά μη μπορώντας να επιβιώσει στην Αθήνα επέστρεψε στο τέλος Αυγούστου στο ΚΥΤ της Μόριας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έμενε σε σκηνή μόνος του έξω από το ΚΥΤ και η διοίκηση του κέντρου μαζί με την αστυνομία αναζητούν ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε στενή επαφή προκειμένου να απομονωθούν και να προλάβουν μια γενικότερη εξάπλωση του ιού στον προσφυγικό καταυλισμό.

Στο ΚΥΤ υπάρχει χώρος καραντίνας και έχουν οργανωθεί κάτω από τη σκέπη του ΕΟΔΥ  όλες οι υγειονομικές ομάδες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ωστόσο το ΚΥ που εγκαινιάστηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης στις 20 Αυγούστου παραμένει κλειστό αφού δεν έχει στελεχωθεί , ενώ έκλεισε και το ιατρείο covid της περιφέρειας αφού έληξαν οι συμβάσεις των γιατρών και δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναπρόσληψής τους.