Την απάντησή της για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει δίνει μέσα από τη φυλακή η «Νάνσυ», η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αθήνα.
«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ούτε του εκβιασμού. Είναι δυνατόν να έχω κάνει εγκληματική οργάνωση με τη μητέρα μου, ηλικίας 75 ετών, και τον αδερφό μου;
Στους διαλόγους ερμηνεύονται με λάθος τρόπο οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Είμαι διεκπεραιώτρια και αυτό που κάνω είναι να μεσολαβώ, για να λύνονται πρακτικά θέματα που έχουν οι καταστηματάρχες με το Δημόσιο προς όφελός τους», αναφέρει στην πρώτη της δήλωση η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος, σύμφωνα με το «Star».
«Βοηθούσα τους καταστηματάρχες», ισχυρίστηκε η «Νάνσυ» στην απολογία της
«Εγώ απλές διευθετήσεις έκανα», λέγεται πως είπε στην απολογία της η σαραντατριάχρονη «Νάνσυ».
Σύμφωνα με το «MEGA», η «Νάνσυ» φέρεται να είπε στον ανακριτή πως έκανε απλές διευθετήσεις. «Βοηθούσα τους καταστηματάρχες να γλιτώσουν πρόστιμα και κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις τους. Έτσι κι αλλιώς, κανείς από τους επιχειρηματίες που φέρεται να εκβίαζα δεν έχει στραφεί εναντίον μου».
Οι ισχυρισμοί της, πάντως, δεν φαίνεται να έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν την προφυλάκισή της. Άλλωστε, οι δύο δικαστικοί είχαν στα χέρια τους τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών της «Νάνσυς» τόσο με άλλα μέλη του κυκλώματος όσο και με εκβιαζόμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν δείχνουν να απολάμβαναν βοηθείας, ιδιαίτερα, από τη δράση της.
Επιχειρηματίας: Ωραία, πόσο κοστίζει αυτό, ρε Νάνσυ; Χίλια ευρώ πάλι;
Νάνσυ: Κάπου εκεί θα είναι, αλλά κάτσε λίγο να μου το πούνε.
Επιχειρηματίας: Ρε Νάνσυ, ό,τι μου λες είναι χίλια ευρώ, ρε.
Νάνσυ: Άκου εάν θες, βρες κάποιον να σ’ το κάνει με εκατό ευρώ.
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
Στα πρότυπα της μαφίας, τα 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, περιπτέρων και ξενοδοχείων, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους.
Παρείχαν προστασία για την αποτροπή πρόκλησης βλάβης στην επιχείρησή τους, παραβάσεις έμπαιναν στο αρχείο, όταν καταβαλλόταν το απαιτούμενο ποσό. Επιδίωκαν με δική τους πρωτοβουλία να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων, ενώ εκείνοι που δεν δέχονταν να υποκύψουν στον εκβιασμό και στον… τιμοκατάλογο της οργάνωσης τιμωρούνταν με υπέρογκα πρόστιμα.
Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η λεία ανέρχεται στις 700.000 ευρώ.
Η 43χρονη έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων. Συγκεκριμένα, το 2009 είχε κατηγορηθεί για παράβαση των άρθρων 42 & 386 Π.Κ. – «απόπειρα απάτης», διότι παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000 ευρώ. Δεν ολοκλήρωσε, όμως, την πράξη της, διότι συνελήφθη και της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Επίσης, το 2010 είχε κατηγορηθεί για παράβαση του άρθρου 375 Π.Κ. – «υπεξαίρεση», διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ και ομοίως της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.