Σήμερα Κυριακή του Παραλύτου live η Λειτουργία από την Παντοβασίλισσα της Ραφήνας

316

Σήμερα Κυριακή του Παραλύτου στις 7 το πρωί συντονιστείτε στην επίσημη σελίδα μας στο facebook προκειμένου να παρακολουθήσετε ζωντανά εικόνα από την Κυριακάτικη Λειτουργία από τον Ι.Ν. Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Η ζωντανή μετάδοση θα διαρκέσει από τις 07.00-10.00 .

Το μόνο που θα κάνετε είναι να πατήσετε ΕΔΩ.

Παντοβασιλισσα Ραφήνας-Κυριακή του Παραλύτου

Gepostet von Rafina Pikermi News am Samstag, 9. Mai 2020

Μόλις ανοίξει η σελίδα,πατήστε ”μου αρέσει” και μόλις ξεκινήσει η ζωντανή μετάδοση,θα λάβετε ειδοποίηση για να συνδεθείτε.μέσω του facebook του rpn.gr.

Χριστός Ανέστη!!

Και να γνωρίζετε ότι όσο οι Θείες Λειτουργίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών,το Rafina Pikermi News θα τις μεταδίδει ζωντανά!

Η Κυριακή του Παραλύτου αντλεί το θέμα της από την ευαγγελική περικοπή, που αναγινώσκεται στην θεία λειτουργία. Αυτή περιλαμβάνει τήν διήγηση της ιάσεως του παραλυτικού στην Προβατική κολυμβήθρα, την Βηθεσδά, στα Ιεροσόλυμα (Ιω. 5, 1-15). Το δράμα του επί 38 έτη παραλύτου συγκινεί τον Κύριο και τον θεραπεύει. Ο Χριστός παρουσιάζεται σαν ιατρός ψυχών και σωμάτων. Τον παράλυτο δεν τον θεραπεύει η κολυμβήθρα, αλλά ο πανσθενουργός λόγος του Κυρίου.
Κοντάκιον
Ἦχος γ΄. Ἡ Παρθένος σήμερον.
Τὴν ψυχήν μου Κύριε, ἐν ἁμαρτίαις παντοίαις, καὶ ἀτόποις πράξεσι, δεινῶς παραλελυμένην, ἔγειρον, τῇ θεϊκῇ σου ἐπιστασίᾳ, ὥσπερ καὶ τὸν Παράλυτον, ἤγειρας πάλαι, ἵνα κράζω σεσωσμένος· οἰκτίρμον δόξα, Χριστὲ τῷ κράτει σου.