spot_img
6.5 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα για το Μάτι: “Πέντε χρόνια κρατικής αδιαφορίας και αναλγησίας”

 

 

 

Απαιτούμε ένα πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών και του φυσικού περιβάλλοντος, μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων.
Το πολεοδομικό σχέδιο εφαρμογής για το Μάτι της κυβέρνησης της ΝΔ να αποσυρθεί.
Πέντε χρόνια μνήμης.
Πέντε χρόνια κρατικής αδιαφορίας και αναλγησίας.
Πέντε χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, εξαιτίας του οποίου χάθηκαν 104 ψυχές, ενώ παραμένουν ανοιχτές οι πληγές για εκατοντάδες πυρόπληκτους που επιζητούν δικαίωση.
Πέντε χρόνια μεθόδευσης, όπου τα κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα για να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης, της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχης.
Πέντε χρόνια και το Πολεοδομικό Σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ όχι μόνο δεν ικανοποιεί σε καμμία περίπτωση τις ανάγκες των πληγέντων, αλλά αντίθετα κινείται στην κατεύθυνση της παράδοσης φιλέτων γης σε οικονομικά συμφέροντα.
Στην ίδια γραμμή και η Δημοτική Αρχή, δεν απαιτεί την απόσυρσή του, παρόλο που ουσιαστικά έρχεται για να δώσει το τελικό χτύπημα στους μικρο-ιδιοκτήτες. Πανηγυρίζει και κοροϊδεύει μαζί με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου ότι κάθε βδομάδα δίνεται νέα παράταση. Ο σκοπός είναι να έχει τους ψηφοφόρους σαν το ψάρι στο αγκίστρι μέχρι τις Δημοτικές εκλογές.
Πέντε χρόνια χωρίς καμία ουσιαστική ενέργεια, μέτρα υποδομής και πρόληψης για την αποτροπή νέας πυρκαγιάς.
Ας μας πουν αν αύριο το πρωί πιάσει φωτιά, τους δρόμους διαφυγής στο Ζούμπερι, στην 4η γειτονιά και την περιοχή του νεκροταφείου της Νέας Μάκρης, στον Βαρνάβα και αλλού, που κάθε λίγο δεν υπάρχει νερό, ποιά είναι τα σχέδιά τους;.
Πέντε χρόνια χωρίς 100% αποζημιώσεις των πληγέντων.
Πέντε χρόνια χωρίς να έχουν λήξει δικαστικά οι ποινικές ευθύνες.
Πέντε χρόνια χωρίς να έχουν επιδικαστεί και αποδοθεί οι αστικές και διοικητικές ευθύνες κι αυτό γιατί το κράτος ξέρει να καλύπτει το κράτος τους.
Τι εννοεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα για την θλιβερή επέτειο όταν μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Όσον αφορά τα διοικητικά (αστικά) δικαστήρια, ως Δήμαρχος είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να προασπίζω τα δημοτικά συμφέροντα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.»
Ας εξηγήσει στον κόσμο τι εννοεί!!;; Και επειδή δεν θα το εξηγήσει, θα το εξηγήσουμε εμείς! Διάλεξε την μέρα ο κύριος Δήμαρχος να πει ότι όποια αποζημίωση επιδικασθεί για τους πληγέντες εις βάρος των ταμείων του Δήμου ως οφείλει εκ τού νόμου, θα προσφύγει σε εφέσεις!!! Ας μας πει επίσης τα εκατομμύρια ευρώ που είχαν μαζευτεί από δωρεές σε ειδικό κωδικό για τους πυρόπληκτους, για ποιούς προορίζονταν και τι έγιναν, και επειδή μάλλον ο ίδιος θα αδυνατεί να απαντήσει, ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι της Ν.Δ., της Κυβέρνησης που ο ίδιος συγκαλύπτει.
Η μόνη παρακαταθήκη δικαίωσης των εκλιπόντων και των πληγέντων είναι ο αγώνας για να μην ξανά υπάρξουν Μάτι, Εύβοια, Ρόδος, Μάνδρα, Κερατέα, κ.λπ. Αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια και ανακοινώσεις συμπαράστασης.
Αυτό γίνεται με αγώνες διεκδίκησης και απαίτησης μέτρων πυροπροστασίας!
Για αυτό, την παρέμβασή μας για την θλιβερή επέτειο, ως Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα την μετατρέπουμε σε κάλεσμα προς τους Συλλόγους, τους Φορείς, τα Σωματεία, τους πληγέντες και τους κατοίκους του Δήμου μας, που εν δυνάμει κινδυνεύουν από τις ονομαζόμενες “φυσικές καταστροφές”, που δημιούργησαν με τις πολιτικές “κέρδους-οφέλους” για το περιβάλλον.
Όλοι την Δευτέρα 24 Ιουλίου, μαζί με τους κατοίκους των νέων πυρόπληκτων περιοχών στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου κ’ Ανατολικής Αττικής και του ΠΑΜΕ, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
για να υπερασπιστούμε το βιός μας και τις ζωές μας!

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR