spot_img
31.2 C
Rafina
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
spot_img

Λάρισα: Κάθειρξη 6 ετών σε πρώην προϊστάμενο για τον βιασμό 46χρονης εκπαιδευτικού

Ο λόγος για τον 63χρονο πρώην προϊστάμενο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην περιοχή της Λάρισας, που κατηγορούταν για τον βιασμό μίας 46χρονης εκπαιδευτικού, υφιστάμενής του.

Σύμφωνα με το onlarissa, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή, κεκλεισμένων των θυρών δίκη, με την έδρα και τους ενόρκους να υιοθετούν την πρόταση της Εισαγγελέα και να καταδικάζουν ομόφωνα σε 6 χρόνια κάθειρξης τον κατηγορούμενο για τετελεσμένο βιασμό με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η έφεση έχει αναστέλλουσα ισχύ που σημαίνει πως ο 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με «ανακούφιση και χαρά» από την 46χρονη, σύμφωνα με τον συνήγορό της κ. Θωμά Παπαλιάγκα, ο οποίος δήλωσε μετά το πέρας της δίκης στο onlarissa.gr τα εξής:

«Η 46χρονη υποδέχθηκε με μεγάλη ανακούφιση και χαρά καθώς δυσκολεύτηκε και λοιδορήθηκε πολύ σε πολλά επίπεδα. Η δημοσιοποίηση αυτού του θέματος όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολη και όλο αυτό είχε μεγάλο κόστος για την ίδια και την οικογένειά της.

Η απόφαση ήταν μία δικαίωση για την ίδια και για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποιήσεις και δεν τολμούν να μιλήσουν γιατί η δικαστική οδός είναι μία δύσκολη οδός και γιατί αυτά τα αδικήματα είναι δυσαπόδεικτα και χωρίς μάρτυρες. Το δικαστήριο σε μία μακρά, πολυήμερη διαδικασία άκουσε με προσοχή και υπομονή τους μάρτυρες και τα διάδικα μέρη και σχημάτισε πλήρη δικανική πεποίθηση και χωρίς καμία αμφιβολία έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο. Βεβαίως εξακολουθεί να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την εκδίκαση και από το Εφετείο όμως η ποινή είναι ποινή, είναι βαριά ποινή και είναι η προσήκουσα για την πράξη».

Η Λαρισαία εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά την βραδινή της έξοδο με τον προϊστάμενό της, έπεσε θύμα βιασμού.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας παραπέμφθηκε σε δίκη για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Αποτελέσματα Πανελληνίων: Αναταράξεις στα Πολυτεχνεία – Εκρηκτική άνοδος στη Φυσική – Σημαντική ενίσχυση στα Μαθηματικά

Χαμόγελα και ευχάριστες εκπλήξεις έκρυβε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων...

Σύλλογος Κρητών Ραφήνας – Πικερμίου: Μια προσφορά με αγάπη για την Κρήτη και την παράδοση

Μια όμορφη πράξη προσφοράς και σεβασμού προς την παράδοση...

Διώνη Πικερμίου: Σε άθλια κατάσταση η οδός Παξών από τις 2 Απριλίου – Αγανάκτηση κατοίκων

Σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση παραμένει, σύμφωνα με κατοίκους της...

Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και ΕΥΔΑΠ συνεχίζουν μαζί για ακόμη μία χρονιά

Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. συνεχίζουν...

ΝΕΑ

Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και ΕΥΔΑΠ συνεχίζουν μαζί για ακόμη μία χρονιά

Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. συνεχίζουν...

Φωτιά σε φορτηγό στην Αττική Οδό στο ύψος της Ανθούσας – φωτο RPN.GR

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα στην Αττική Οδό,...

RPN.GR