Ο σεισμός των 3,8 Ρίχτερ στην Βραυρώνα ταρακούνησε περιοχές και έγινε αισθητός στην Αθήνα.
Ο Άκης Τσελέντης ζητάει από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και εμφανίζεται καθησυχαστικός για την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας. Όπως τονίζει η περιοχή δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν, ούτε είναι γνωστό κάποιο θαλάσσιο ρήγμα, που να προκαλεί στους επιστήμονες ανησυχία. Επισημαίνει ότι η περιοχή παρακολουθείται από τους σεισμολόγους με υπερσύγχρονα όργανα που δίνουν απαντήσεις σε επιστημονικά ερωτήματα με ακρίβεια.
Ο σεισμός στην Αττική, που ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος του στα 13,4 χλμ, εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που, όπως επισημαίνει ο Άκης Τσελέντης, έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.
«Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς».
Η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει θέμα από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αναφέρει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».