Λάζαρος Αργυρόπουλος:Περιμένουμε απαντήσεις από τον Ο.Λ.Ρ και τον Δήμο Ραφήνας

975

1 Ιανουαρίου 2020 η εφαρμογή του νέου κανονισμού του IMO (International Maritime Organization) ο οποίος απαιτεί το ποσοστό του θείου (sulphur) στα καύσιμα να είναι μειωμένο στα 0,5% από 3,5% που ισχύει σήμερα.Φιλτρα Scrubbers.
Οργανισμός λιμένος Ραφήνας.
Οι ΔΗΜΟΤΕΣ περιμένουμε ενημέρωση.Τι λέει ο κανονισμός και ποιες οι κυρώσεις όπου δεν τηρείται Ενημέρωση για τα φίλτρα.Πως λειτουργούν. Αν βλάπτουν κάπου και αυτά και που.Διαβάζουμε πάρα πολλά για αυτά τα φίλτρα και τον κανονισμό, και επίσημα τους δημότες αυτής της πόλης δεν τους έχει ενημερώσει κανείς.

Έχουμε καιρό να δούμε αναλύσεις του θαλασσινού νερού από το Μπλέ λιμανάκι και Νηρέα.Πότε θα τις κάνετε μόλις μπουν τα φίλτρα , ή όταν γεμίσει το λιμάνι καράβια;Αν δεν κάνω λάθος οι αναλύσεις πρέπει να γίνονται όλο τον χρόνο για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης.Χειμώνα,άνοιξη,φθινόπωρο και καλοκαίρι.Η θάλασσα μας δίνει το 70% του οξυγόνου που αναπνέουμε.Προσφέρει τροφή και εισόδημα.Ας προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε ζωντανή!
Δημοτική αρχή.
Ακόμα περιμένουμε τον πολυπόθητο μετρητή καυσαερίων.Δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα μόνο τα καράβια.Αν υπολογίσουμε ότι τους θερινούς μήνες μπαίνουν καθημερινά 1500 αυτοκίνητα στο λιμάνι και άλλα τόσα βγαίνουν αυτά δεν μολύνουν;

Όλοι έχουμε δει πόσο χαμηλά πετάνε τα αεροπλάνα.Αυτά δεν καίνε καύσιμο, δεν μολύνουν;Και για αυτά ακόμα περιμένουμε μηχανήματα μετρήσεων.Πιστεύω ότι ο κόσμος ούτε να φωνάζει ούτε αντιπαραθέσεις θέλει.

Συνεργασία οι αρχές και οι τοπικοί άρχοντες με τους δημότες για ένα καλύτερο μέλλον.

Λάζαρος Αργυρόπουλος