Λιμενικό και Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας στην μάχη για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από Εύβοια(φωτο)

1706

Ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, ξεκίνησαν να καταφθάνουν φερτά υλικά από τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας κατά μήκος της ακτογραμμής των χερσαίων ζωνών των λιμένων Ραφήνας και Αγίας Μαρίνας, δικαιοδοσίας ΟΛΡ ΑΕ. Το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να συλλεχθούν δια χειρός όλα τα φερτά υλικά, αντικείμενα, σκουπίδια, ακόμα και νεκρά ζώα απ’ όλο το μήκος της ακτογραμμής της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ραφήνας και Αγ. Μαρίνας.

 

 

Οι ενέργειες μας θα ενταθούν ακόμα περισσότερο από σήμερα, με σκοπό τον πλήρη καθαρισμό των περιοχών που ανήκουν στη διαχείριση του Οργανισμού.

 

Επειδή η ροή των φερτών υλικών είναι συνεχής, με αποτέλεσμα να απαιτείται διαρκής καθαρισμός από τη στεριά, παρακαλούμε τους λουόμενους να είναι προσεκτικοί στις παραλίες Μαρίκες, Κεντρική Πλαζ, Πανόραμα, Μπλε και Κόκκινο Λιμανάκι.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά και υγεία σε όλους και με την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Για την Ο.Λ.Ρ. Α.Ε.

 

Ο Πρόεδρος                                                    Η Δ/νουσα Σύμβουλο

Χρυσοφώτης Σπυρίδων                                 Γκικάκη Δέσποινα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν αυτοψίας που διενέργησε η Υπηρεσία μας από Πλωτά και Χερσαία Μέσα της, διαπιστώθηκε η ύπαρξη φερτών υλικών, σε παραλίες δικαιοδοσίας μας,  μικρού μεγέθους, τα οποία πιθανών να προέρχονται από τις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα στην Εύβοια. από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Λόγω των ανέμων, της φοράς αυτών και των θαλάσσιων ρευμάτων αυτά εκβράζονται στις ακτές.

     Η Υπηρεσία μας ενημέρωσε άμεσα τους φορείς διαχείρισης της περιοχής δικαιοδοσίας μας  (Δήμους, Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου) για την περισυλλογή των αναφερθέντων φερτών υλικών από τις ακτές.

     Πρωινές ώρες σήμερα προσωπικό του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας προχώρησε στην περισυλλογή και απομάκρυνση τους από τις παραλίες. Σύμφωνα με δήλωση της Διευθύνουσας του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας ΓΚΙΚΑΚΗ Δέσποινα, το εν λόγω έργο θα συνδράμουν και δύο (02) επιπλέον συνεργεία.