spot_img
31 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας: Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην επέτειο των 200 ετών από τον πανίερο απελευθερωτικό αγώνα του υπόδουλου ελληνικού Γένους, ταξιδεύουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές του, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και 2000 άνδρες, από την Αρεόπολη , όπου είχαν δώσει τον όρκο για “Νίκη ή Θάνατο”, προς την Καλαμάτα.
Στο άλλο άκρο της Πελοποννήσου σημειώνεται η πρώτη επαναστατική ενέργεια του αγώνα με την πολιορκία των Καλαβρύτων. Ο ι Τούρκοι παραδίδονται στις 21 Μαρτίου. Ενώ στις 22 Μαρτίου οι Επαναστάτες και ο Ανδρέας Λόντος με την κόκκινη σημαία με τον μαύρο σταυρό ορκίζονται και κηρύσσουν την Επανάσταση υπό τον Επίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα.
Το πρωί της 23ης Μαρτίου ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Παπαφλέσσας απελευθερώνουν την Καλαμάτα! Το μεσημέρι μπροστά στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα οι ιερείς ευλογούν τις σημαίες και ορκίζουν τους αγωνιστές! Ιδρύεται η “Μεσσηνιακή γερουσία”, η οποία με προκήρυξή της προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη γνωστοποιεί ότι οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους! Το σύνθημα” Ελευθερία ή Θάνατος” ακούγεται σε όλον τον Μοριά και εξαπλώνεται από χείλη σε χείλη, από καρδιά σε καρδιά σε όλους τους Έλληνες!

Αυτή την εβδομάδα

Πέθανε ο Κρητικός ποιητής και τραγουδοποιός Γιώργος Σταυρακάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών –...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Τι γίνεται με το αντισταθμιστικό τέλος για το λιμάνι της Ραφήνας;»

Ο πρώην αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου θέτει ζήτημα απώλειας εσόδων για...

Έκτακτη Ανακοίνωση #SaveRafina για το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 17 Ιουλίου

Δημοτικό Συμβούλιο για το λιμάνι την Παρασκευή 17/7 ώρα...

Summer Party στο Πικέρμι: Το B Burgers δίνει ραντεβού για μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά

Το καλοκαίρι θέλει μουσική, καλή παρέα και αγαπημένες γεύσεις....

ΝΕΑ

Χρήστος Τσεμπέρης: «Τι γίνεται με το αντισταθμιστικό τέλος για το λιμάνι της Ραφήνας;»

Ο πρώην αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου θέτει ζήτημα απώλειας εσόδων για...

Summer Party στο Πικέρμι: Το B Burgers δίνει ραντεβού για μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά

Το καλοκαίρι θέλει μουσική, καλή παρέα και αγαπημένες γεύσεις....

Με μια μεγάλη γιορτή χαράς ολοκληρώθηκε το αtυπιkό camp του Δήμου Παλλήνης

Σε μια μεγάλη γιορτή χαράς, αποδοχής και συμπερίληψης εξελίχθηκε...

RPN.GR