Μας κακομαθαίνει το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας, διότι η κάθε εκδήλωση που διοργανώνει, ξεπερνάει την προηγούμενη σε ενδιαφέρον και πρωτοτυπία. Το απόγευμα της Κυριακής 19/2, στην αίθουσα Φίλιππος Καβουνίδης (ΚΑΠΗ Ραφήνας), είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά που δεν τα γνωρίζαμε από τον ξεχωριστό προσκεκλημένο του ΛΕΡ, Γεώργιο Φυτά, Βιολόγο, Υγιεινολόγο και Πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής εταιρείας Αχαρνών (ΙΛΕΑ).
Ο κ.Φυτάς μας ταξίδεψε νοερά στο χρόνο, στα 100 χρόνια από το 1850 έως το 1950, στις συνήθειες των ανθρώπων εκείνης της εποχής στα χωριά της Αττικής, και τον τρόπο που ζούσαν αλλά και πως τρέφονταν, που ήταν πολύ διαφορετικός από τον σημερινό. Μας έμαθε πολλά χόρτα και βότανα των οποίων αγνοούσαμε την ύπαρξη, πολλές πίτες με άγνωστα ονόματα, και φαγητά που τείνουν πλέον να εκλείψουν. Ο λόγος του γλαφυρός, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών μέχρι το τέλος της αφήγησής του.
Και μετά το πέρας της ξεχωριστής αυτής ομιλίας, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιες από τις συνταγές της αρβανίτικης κουζίνας, πίτες φτιαγμένες από τις χρυσοχέρες μαγείρισσες. Συγχαρητήρια στο ΛΕΡ, το ΔΣ και την Πρόεδρο Εύη Γκατσοπούλου για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση!
Δείτε πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ