spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Λυρική βραδιά με άρωμα όπερας στη Νέα Μάκρη

 

 

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά έζησε το κοινό στο κατάμεστο θέατρο «Κώστας Βαγιανός», στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Μαραθώνα.

Στη σκηνή εμφανίστηκαν τρεις καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές: η υψίφωνος Βιβή Συκιώτη, η μεσόφωνος Χρυσάνθη Σπιτάδη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Οι καλλιτέχνες παρουσίασαν άριες και ντουέτα από ορισμένες από τις γνωστότερες όπερες και οπερέτες του διεθνούς ρεπερτορίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αποσπάσματα από έργα όπως «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», «Τραβιάτα», «Ριγκολέττο», «Μποέμ», «Η Εύθυμη Χήρα» και «Οι Γάμοι του Φίγκαρο», καθώς και άλλες αγαπημένες δημιουργίες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της λυρικής μουσικής.

Τους ερμηνευτές συνόδευσε ορχήστρα δωματίου, ενώ τις μουσικές ενορχηστρώσεις των έργων επιμελήθηκε ο Θοδωρής Λεμπέσης. Η υψηλού επιπέδου παρουσίαση και το πλούσιο ρεπερτόριο κέρδισαν το κοινό, το οποίο γέμισε το θέατρο και επιβράβευσε θερμά τους συντελεστές.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μαραθώνος, Πέτρος Πάλλης. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ένταξη της συναυλίας στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Μαραθώνα.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ακόμη έναν σημαντικό σταθμό στις πολιτιστικές δράσεις της περιοχής, προσφέροντας στους κατοίκους και στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά εμβληματικά έργα της όπερας και της οπερέτας.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR