spot_img
28.6 C
Rafina
Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
spot_img

Μακρυνίτσα, ένα ιδιαίτερο “μπαλκόνι” στο Πήλιο(video από drone)

 

Στα ορεινά του Βόλου, με μια υπέροχη θέα στα νερά του Παγασητικού, βρίσκεται σκαρφαλωμένο ένα υπέροχο γραφικό χωριό που φέρει τη φήμη του πιο διάσημου “μπαλκονιού” της Βόρειας Ελλάδας. Η Μακρυνίτσα είναι ένα από τα πιο τουριστικά ορεινά χωριά της Ελλάδας και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς χιλιάδων επισκεπτών, συνδυάζοντας την αυθεντική ομορφιά με τη ζωογόνα φύση. Η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική παραμένει αναλλοίωτη, ενώ φέρνει στον νου εικόνες μιας άλλης εποχής. Τα διώροφα – τριώροφα κτίσματα του οικισμού με με τους χοντρούς πέτρινους τοίχους, τα ξυλόγλυπτα παραθυρόφυλλα, τις πλούσιες ξυλόγλυπτες διακοσμημένες οροφές και τις πέτρινες στέγες, θεωρούνται το σήμα κατατεθέν του τόπου, ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν μια νοσταλγική σταθερά στο αλλοτινό βουνό των Κενταύρων.

Εντυπωσιακοί ξενώνες, ζεστά καφέ, παραδοσιακά εστιατόρια με υπέροχα τοπικά εδέσματα, ταβέρνες και πολυάριθμα μαγαζάκια με ντόπια προϊόντα και τουριστικά είδη, συμπληρώνουν την εικόνα του σήμερα, προσδίδοντας στη Μακρυνίτσα του χθες το κύρος και την αίγλη που της αρμόζει. Αξίζει να περιπλανηθεί κανείς στα ανηφορικά σοκάκια του πλέον διατηρητέου οικισμού, και να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της με την περίφημη βρύση του Αθάνατου νερού, μία από τις 50 βρύσες του χωριού που τρέχουν ασταμάτητα και που κάποτε αποτελούσαν τον μοναδικό τρόπο ύδρευσης του χωριού. Κατά τη δεκαετία του 60, στη Μακρυνίτσα έγιναν τα γυρίσματα της δραματικής πολεμικής ταινίας της Φίνος Φιλμ, “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να μαθαίνετε όλα τα νέα και να ειδοποιήστε για όλες τις ζωντανές μας μεταδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Ζητείται νοσηλευτής- φροντιστής στην Σ.Υ.Δ ”Λίλιαν Βουδούρη” -αγγελία εργασίας – rpn

ΑΓΓΕΛΙΑ Φροντιστής/στρια ή Νοσηλευτής/τρια για ΑμεΑ Η Αμυμώνη αναζητά φροντιστή/στρια ή νοσηλευτή/τρια για...

Ο Θέμης Γεωργαντάς στα Mad VMA 2025 – 22 χρόνια στο «τιμόνι» με τον ίδιο ενθουσιασμό – RPN

Ο Θέμης Γεωργαντάς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Mad Video...

Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα ο 19χρονος που έπεσε με αυτοκίνητο σε στάση λεωφορείου – Δύο τραυματίες – rpn

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/6)...

Καιρός: Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 33°C – Η πρόγνωση του Π. Γιαννόπουλου

Με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 33 βαθμούς Κελσίου και...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Ζητείται νοσηλευτής- φροντιστής στην Σ.Υ.Δ ”Λίλιαν Βουδούρη” -αγγελία εργασίας – rpn

ΑΓΓΕΛΙΑ Φροντιστής/στρια ή Νοσηλευτής/τρια για ΑμεΑ Η Αμυμώνη αναζητά φροντιστή/στρια ή νοσηλευτή/τρια για...

Ο Θέμης Γεωργαντάς στα Mad VMA 2025 – 22 χρόνια στο «τιμόνι» με τον ίδιο ενθουσιασμό – RPN

Ο Θέμης Γεωργαντάς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Mad Video...

Λάμπρος Κωνσταντάρας και Ιωάννα Μαλέσκου μαζί σε νέα εκπομπή – RPN

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, γνωστός για το χιούμορ και την...

RPN.GR