spot_img
36.9 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η Ανατολική Αττική αξίζει ένα νοσοκομείο»

 

 

«Χρειάζεται να δούμε το χάρτη των νοσοκομείων και ειδικά στην Ανατολική Αττική με όρους αποκέντρωσης καθώς δε γίνεται σε μια τόσο μεγάλη περιφέρεια να μην έχουμε ένα νοσοκομείο», τόνισε στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και υπογράμμισε «η Ανατολική Αττική αξίζει ένα νοσοκομείο γιατί οι πολίτες της δεν μπορούν αν νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό του θανάτου της εγκυμονούσας στη Νέα Μάκρη ο κ. Χριστοδουλάκης κάνοντας ένα πολιτικό σχόλιο αρχικά, τόνισε πως η κυβέρνηση οφείλει να προλαμβάνει και όχι να «τρέχει» να δώσει λύσεις κατόπιν εορτής. «Η συζήτηση για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ όφειλε να είναι προγραμματική και όχι κατ’ ανάγκη μετά από τόσα τραγικά περιστατικά, όπως ακριβώς συνέβη και μετά το δυστύχημα του σιδηροδρόμου». Συνέχισε δε, υπενθυμίζοντας το χρόνιο πρόβλημα της Ανατολικής Αττικής στις δομές υγείας, τονίζοντας πως το τραγικό συμβάν δεν είναι ένα συγκυριακό περιστατικό, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της Περιφέρειας. «Στη Ριβιέρα της Αττικής, με πολλές μόνιμες και παραθεριστικές κατοικίες, υπάρχουν πάνω από 1.000.000 συμπολίτες μας, ιδίως το καλοκαίρι, που ξέρουν ότι αν τους συμβεί οτιδήποτε, χρειάζεται να διανύσουν 40 και πλέον χιλιόμετρα, και ίσως μόνοι τους, για το πιο κοντινό νοσοκομείο». Στις αιτιάσεις που έχουν ακουστεί σχετικά με το ζήτημα, για υπέρμετρο δημοσιονομικό κόστος, ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής είπε ότι υπάρχουν κτηριακές υποδομές διαθέσιμες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν.

Για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε συγκεκριμένα νούμερα: «Λείπουν πανελλαδικά 700 διασώστες, 20 ασθενοφόρα στην καθημερινή βάρδια και 10 στη νυχτερινή». Συνέχισε δε το σκεπτικό του λέγοντας πως πρέπει να γίνει μια συνολική συζήτηση για το ΕΣΥ, η οποία δε μπορεί να εξαντλείται σε όρους πλειοδοσίας, πόσους προσέλαβε η κάθε κυβέρνηση, με ποιο καθεστώς, τι παρέδωσε και τι παρέλαβε. «Προφανώς και είναι εκ των ων ουκ άνευ να αναγνωρίσουμε τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ με αυτοθυσία, εστιάζοντας στην αναλογία επικουρικού με μόνιμου προσωπικού ή στην ανάγκη αναγνώρισης βαρέων και ανθυγιεινών στον κλάδο, αλλά ο κύριος στόχος οφείλει να είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με νέο χάρτη νοσοκομείων, με διαλειτουργικότητα πληροφοριών και εξελιγμένες μονάδες αποκατάστασης».

Αυτή την εβδομάδα

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

Νέα Σμύρνη: Είχε συλληφθεί το 2016 για τον βιασμό της συζύγου του ο 48χρονος δράστης

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το παρελθόν του...

Ξεκίνησε η Aegean Regatta 2026 – Ζωντανά από τη Χίο η εκκίνηση μέσω του RPN (βίντεο)

Ξεκίνησαν σήμερα και επίσημα οι 25οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεοτόκου στα Περιβολάκια

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά διοργάνωσε το Σάββατο 22 Αυγούστου...

Ραφήνα: Προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως

Προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αναλήψεως...

ΝΕΑ

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

Ξεκίνησε η Aegean Regatta 2026 – Ζωντανά από τη Χίο η εκκίνηση μέσω του RPN (βίντεο)

Ξεκίνησαν σήμερα και επίσημα οι 25οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεοτόκου στα Περιβολάκια

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά διοργάνωσε το Σάββατο 22 Αυγούστου...

Ραφήνα: Προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως

Προσκυνηματική εκδρομή στην Άνδρο διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αναλήψεως...

Κέρκυρα: Οδηγός πάτησε σκύλο και τον εγκατέλειψε – Συνελήφθη από την Αστυνομία

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα ο θανάσιμος...

Εννιάμερα της Παναγίας: Τι γιορτάζει η Εκκλησία στις 23 Αυγούστου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά η Ορθόδοξη Εκκλησία στις 23...

RPN.GR