spot_img
14.9 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Μαραθώνας έξι χρόνια μετά: θλιβερός κι… ετοιμόρροπος!

Γράφει η Βιργινία Μάρκου

Ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές κι έξι χρόνια Διοίκηση Στέργιου Τσίρκα στον ενιαίο Δήμο Μαραθώνος.

Δεν το λες και μικρό διάστημα… Η άνετη επικράτηση στην εκλογική αναμέτρηση, πέρσι τέτοια εποχή, επιχειρήθηκε από τους διοικούντες να ερμηνευτεί ως «επιβράβευση ενός σημαντικού έργου».

Μεταξύ αυτών, των «επιτευγμάτων, που έφεραν την εύκολη νίκη» ήταν και το έργο της αποχέτευσης (σ.σ. ίσως το βασικότερο στην προεκλογική φαρέτρα).

Κι ενώ η έναρξη του έργου αυτού, που επί δεκαετίες καταλάμβανε, ως υπόσχεση και δέσμευση, μεγάλο μέρος στα φυλλάδια πριν τις κάλπες, διαφημίστηκε ως «τεράστια επιτυχία και απόδειξη αδιαμφισβήτητης ικανότητας του Δημάρχου» στην πορεία άρχισε να διαφοροποιείται και να παίρνει άλλες μορφές.

Πότε και γιατί συνέβη αυτό; όταν άρχισαν να σκάβονται οι δρόμοι χωρίς έλεος, να διαμαρτύρονται έντονα απελπισμένοι επαγγελματίες και πολίτες, να φτάνουν απαιτητικά τα παράπονα και οι καταγγελίες στους διοικούντες. Τότε, άλλαξαν αίφνης, τα πράγματα και η μόνη υπεύθυνη και αρμόδια ήταν η ΕΥΔΑΠ με τον Δήμο να μην έχει την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης!

Άρα, για να το ξεκαθαρίσουμε: το έργο είναι της ΕΥΔΑΠ και ουδείς δικαιούται να το παρουσιάζει ως δικό του επίτευγμα.

Οι πολίτες, οι δημότες, όλοι μας, έχουμε κουραστεί να παρακολουθούμε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, να φροντίζουν εναγωνίως, όπως εξασφαλίσουν το χειροκρότημα, ταυτόχρονα δε, ν’ αρνούνται την ευθύνη για οτιδήποτε κακό συμβαίνει.

Όταν η φωτιά κατακαίει εκτάσεις και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, είναι ευθύνη των διοικούντων. Όταν τα σχολεία είναι ετοιμόρροπα και κινδυνεύουν τα παιδιά μας, είναι ευθύνη των διοικούντων.

Όταν η εικόνα στην ευρύτερη περιοχή, με τα ξενοίκιαστα μαγαζιά και τη γενικότερη μιζέρια, προκαλεί θλίψη σε κατοίκους κι επισκέπτες, είναι ευθύνη των διοικούντων. Όταν τίποτα δεν σχεδιάζεται και δημιουργείται, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη μακροπρόθεσμη πρόοδο του τόπου -παρά μονάχα για πρόσκαιρη μικροπολιτική ωφέλεια- είναι ευθύνη εκείνων που έκαναν τα πάντα να παραμείνουν στην εξουσία.

Και τα κατάφεραν να μείνουν!

Ευχόμαστε ωστόσο, να έχουν μετρήσει και υπολογίσει σωστά, τις συγκυρίες, συνθήκες και παραμέτρους που τους έδωσαν ξανά τη νίκη.

Ευχόμαστε για το καλό όλων, να μην έχουν πειστεί ότι συνεχίζοντας το ίδιο μοτίβο, θα ξανακερδίσουν σε τέσσερα χρόνια και μάλιστα με την ίδια ευκολία…

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

RPN.GR