spot_img
16.8 C
Rafina
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026
spot_img

Μαραθώνας: Παραδόθηκε ο εργοδότης που πυροβόλησε Ινδούς εργάτες του

 

 

 

Στην αστυνομία παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο εργοδότης που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον εργατών του,με καταγωγή από την Ινδία, όταν εκείνοι του ζήτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το γεγονός σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε όταν ο 23χρονος εργάτης γης, που δούλευε στον συγκεκριμένο εργοδότη, ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του.

Συγκεκριμένα, ένας 23χρονος Ινδός μαζί με έναν συνάδελφό του πήγαν στον χώρο εργασίας τους για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Ο εργοδότης, όπως καταγγέλλεται, πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος του 23χρονου.

Ο εργάτης αν και τραυματίστηκε κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ ο δράστης αρχικά διέφυγε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο εργοδότης υποστήριξε στην αστυνομία ότι οι Ινδοί εργάτες τον πλησίασαν με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και πως ο ίδιος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Αύριο, Τετάρτη, στον εισαγγελέα.

Για «εργασιακές μανωλάδες» κάνει λόγο η ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΓΣΕΕ, η οποία χαρακτηρίζει το περιστατικό απόπειρα δολοφονίας, τονίζοντας ότι το γεγονός αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, «που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη “ζούγκλα” στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

«Αν μάλιστα και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, τότε επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά τύπου “Μανωλάδας” όπου εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν και απασχολούν ανενόχλητοι σε συνθήκες δουλείας αδήλωτους ή μη εργαζόμενους, αλλά πολλές φορές απειλούν και τη σωματική ακεραιότητα όσων διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εάν όχι και νερό και τροφή», τονίζει -μεταξύ άλλων- η ΓΣΕΕ.

ΠΗΓΗ:cnn.gr

Αυτή την εβδομάδα

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 21 Απριλίου για 7 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μυτιλήνη: 43 κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 54 εκτροφές

Συνολικά 43 κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 54 εκτροφές στη...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: 43 κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 54 εκτροφές

Συνολικά 43 κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 54 εκτροφές στη...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

Πρόσκληση μεικτής ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας – Πέμπτη 30 Απριλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΙΚΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ Καλείσθε όπως προσέλθετε στην 2η...

RPN.GR