spot_img
12.9 C
Rafina
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Μαρουσάκης: Από το Σάββατο ξεκινά η κακοκαιρία – Προειδοποίηση για πλημμύρες, χαλάζι και κεραυνούς

 

 

 

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Η πρώτη οργανωμένη κακοκαιρία του φθινοπώρου θα πλήξει κυρίως τη Δυτική Ελλάδα με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης, από το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα ξεκινήσει η κακοκαιρία, με έντονα φαινόμενα που θα κορυφωθούν την Κυριακή. Ο κύριος όγκος νερού αναμένεται να συγκεντρωθεί από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα, με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών, ενώ παράλληλα δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις και έντονοι κεραυνοί.

Λίγο πιο ανατολικά, εξαιτίας των βόρειων ανέμων, η κακοκαιρία θα είναι σαφώς πιο ήπια.

Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Μέχρι τότε, ο καιρός διατηρείται καλοκαιρινός. Σήμερα η ηλιοφάνεια κυριαρχεί σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 31 βαθμούς. Τοπικές συννεφιές θα εμφανιστούν προς το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ τη νύχτα δεν αποκλείεται να σημειωθούν βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι προς το παρόν δεν προκαλούν ανησυχία, ωστόσο από την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται ενίσχυση των βοριάδων στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, με πιθανότητα απαγορευτικού.

Αττική – Θεσσαλονίκη

  • Αττική: Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς. Από Παρασκευή όμως, στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού θα ενισχυθούν οι άνεμοι.
  • Θεσσαλονίκη: Ο καιρός παραμένει καλός με λίγες τοπικές συννεφιές τη νύχτα. Το πρωί θα επικρατήσει βοριαδάκι, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 29 βαθμούς.

Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου θεωρείται η πρώτη σοβαρή δοκιμασία του φθινοπώρου, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ιδιαίτερα επικίνδυνα φαινόμενα και την ανάγκη αυξημένης προσοχής στις ευάλωτες περιοχές.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κούλουμα στον Φιλοπάππου με σαρακοστιανά – χαρταετούς – γλέντι

Στο καθιερωμένο εδώ και δεκαετίες σημείο συνάντησης, τον Λόφο...

Καθοριστικοί παράγοντες για στομαχικές κι εντερικές διαταραχές – 5 συστάσεις πρόληψης

Το άγχος και το στρες αναγνωρίζονται πλέον ως καθοριστικοί...

Συνταξιούχοι: Τι ισχύει για όσους εργάζονται

Το καθεστώς απασχόλησης των συνταξιούχων έχει αλλάξει τα τελευταία...

Διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος ο Αντώνης Λουδάρος

Ο Αντώνης Λουδάρος δεν είναι άνθρωπος των μεγάλων εξομολογήσεων....

Αίγιο: Εξέλιξη στην υπόθεση του πυροβολισμού ανηλίκων επειδή έκαναν φασαρία!

Οι 4 νεαροί που πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ από έναν...

ΝΕΑ

Κούλουμα στον Φιλοπάππου με σαρακοστιανά – χαρταετούς – γλέντι

Στο καθιερωμένο εδώ και δεκαετίες σημείο συνάντησης, τον Λόφο...

Συνταξιούχοι: Τι ισχύει για όσους εργάζονται

Το καθεστώς απασχόλησης των συνταξιούχων έχει αλλάξει τα τελευταία...

Διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος ο Αντώνης Λουδάρος

Ο Αντώνης Λουδάρος δεν είναι άνθρωπος των μεγάλων εξομολογήσεων....

Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων: Πώς διασφαλίζεται – Ποιοι το δικαιούνται

Χιλιάδες ηλικιωμένοι χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα...

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και ποιά είναι η κυρά Σαρακοστή

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη...

RPN.GR