spot_img
33.6 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Μαρουσάκης: Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία – Η πρόβλεψή του

 

 

 

Παρά τις αντιδράσεις από άλλους μετεωρολόγους, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με τροπικά χαρακτηριστικά.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι «το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel, αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα, ο πυρήνας καταιγίδων –που πέρασε από τη Βόρεια Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά– τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού.

Αποτελεί ένα φαινόμενο, που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά. Μία τέτοια εικόνα θα τη συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα».

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν σήμερα (28/09) έως και αργά το μεσημέρι – απόγευμα και στη συνέχεια θα υποχωρήσει. Στα δυτικά θα είναι καλύτερος ο καιρός, ενώ, στο Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Αττική μέχρι και το απόγευμα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς. Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Ο άστατος καιρός θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, με κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

«Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία, θα πάμε έτσι μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα θα έχουμε πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Αυτή την εβδομάδα

Δημογραφικό καμπανάκι: Σχεδόν οι μισές γεννήσεις χάθηκαν μέσα σε μία εικοσαετία

Από τις 117.600 γεννήσεις ετησίως την περίοδο 2008-2009, η...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Δήμος Παλλήνης: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών...

Στιγμές τρόμου για ανήλικη σε Εμπορικό Κέντρο – Έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στις τουαλέτες

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 14χρονη λίγο μετά τις 11...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

ΝΕΑ

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

Καστοριά: Στη ΜΕΘ τετράχρονος μετά από πτώση σε πισίνα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική Οδό

Αττική Οδός: Κλειστός τη νύχτα ο κόμβος Μεταμόρφωσης προς...

Η Τριγλία Ραφήνας ανανέωσε με τον Άντυ Σένε

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας ανακοινώνει με μεγάλη...

RPN.GR