Μάθε τι ακούνε αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη!Φανταστικό!

638

Ένας interactive χάρτης σε μεταφέρει ραδιοφωνικά σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη!

Ναι,αυτό είναι το νέο μας ιντερνετικό κόλλημα και λέγεται ‘Radio Garden’ και μας κάνει να ταξιδεύουμε για ώρες, σκρολάροντας πάνω σε ένα digital ομοίωμα του πλανήτη μας, ψάχνοντας για πόλεις και σταθμούς.

Βλέπεις, δεν πρόεκιται για ένα απλό διαδικτυακό ραδιόφωνο, ούτε για ένα portal που σου προσφέρει online “συχνότητες”. Σου έχει την υδρόγειο γεμάτη με μικρές πράσινες κουκκίδες, όπου η καθεμία σε καθοδηγεί σε σημείο το πλανήτη από όπου εκπέμπει ένας σταθμός. Πατώντας πάνω στην κουκκίδα ακούς σε real time όποιον σταθμό θες, από οποιαδήποτε πόλη και χώρα του κόσμου.

Τουλάχιστον 8.000 ραδιοφωνικοί σταθμοί σου προσφέρονται με αυτόν τον τρόπο, από το Καζακστάν και τη Γαλλία, μέχρι το Περού και χώρες τις Αφρικής.

“Στο καντράν του ραδιοφώνου μου με περιμένουν όλες οι πόλεις που ονειρεύτηκα: Βαγδάτη, Πράγα, Νέα Ορλεάνη. (…) Τότε λοιπόν με μια κίνηση της βελόνας βρισκόσουν απ’ την Αθήνα στη Βαγδάτη και με μια πιο απαλή κίνηση απ’ τη Βαγδάτη στη Ταγγέρη. Ίσως σε κάποιο μέρος του κόσμου σε κάποιο άλλο καντράν κάποιος ακούει μέσα απ’τα παράσιτα την Αθήνα. Μια τoσο μακρινή πόλη γι’ αυτόν. Όσο μακρινή και για μένα…”.

Θυμίζει. Δες και και μόνος σου πατώντας εδώ.