Μάτι: Στις 26 Φεβρουαρίου απολογείται ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλος

281

Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη ο οποίος διεξάγει την ανάκριση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 με τους 102 νεκρούς, αναμένεται να περάσει, έπειτα από προθεσμία που έλαβε για τις 26 Φεβρουαρίου ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία για το Μάτι ζήτησε και πήρε ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και τη δίωξη που έχει ασκηθεί ο κ. Ματθαιόπουλος κλήθηκε από τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη να απολογηθεί για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, δεδομένου ότι ο ίδιος μετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μάτι ως επιχειρησιακός υπαρχηγός. Μάλιστα, έχει το δικαίωμα να λάβει νέα ολιγοήμερη προθεσμία για τις αρχές Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Β. Ματθαιόπουλου αλλά και σε βάρος άλλων στελεχών της πυροσβεστικής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Μέχρι σήμερα ο ανακριτής της υπόθεσης έχει ζητήσει τρεις φορές α αναβαθμιστούν οι κατηγορίες για το Μάτι σε κακουργήματα αλλά τα αιτήματά του απορρίπτονται.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ