spot_img
19.4 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Με αφορμή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού!

 

 

 

Κοινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, στο 2ο Δημοτικό Αγ. Βαρβάρας 

Γ. Πατούλης: Η Προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί μια σύγχρονη κοινωνία να χαρακτηριστεί «πολιτισμένη» -Χρέος μας να διασφαλίσουμε και να θωρακίσουμε τα δικαιώματά τους

Στην αναγκαιότητα συστηματικής συνεργασίας όλων των φορέων προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των παιδιών, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη στο 2ο Δημοτικό Αγ. Βαρβάρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και της UNICEF, αναδείχθηκαν τα ζητήματα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, της αλληλεγγύης και της προστασίας από διακρίσεις.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση επισήμανε:

«Η σημερινή μας παρουσία εδώ σήμερα σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνουμε ως Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε καθημερινά. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου και στους δασκάλους τους που συνεργάζονται για την υλοποίηση πρότυπων δράσεων στις οποίες επίκεντρο είναι η δημιουργική συνεργασία.

Σήμερα στέλνουμε από εδώ ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά της Αττικής και της Ελλάδας, ότι θα δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η Προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί μια σύγχρονη κοινωνία να χαρακτηριστεί πολιτισμένη. Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου τα παιδιά να μην είναι θύματα της οικονομικής κρίσης και να μην παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς απροστάτευτα. Οφείλουμε να απλώσουμε το χέρι μας προσφέροντας την αγάπη μας σε όλα τα παιδιά και δίδοντάς τους ευκαιρίες για να βελτιώσουν το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδό τους.

Ως Περιφερειάρχης  Αττικής θα συμβάλω προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και να αναπτυχθούν δομές προστασίας. Τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου αυτό το μέλλον να μην υποθηκευθεί».

Ο διευθυντής του σχολείου Ε. Χατζηευσταθίου, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο και τους συναδέλφους του που επελέγη το σχολείο τους για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. 

Στην εκδήλωση εκτός από την Υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη και τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συμμετείχαν, ο  συντονιστής της UNICEF στην Ελλάδα Lucio Melandri, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Αυτή την εβδομάδα

Σωματείο Επαγγελματιών Μαραθώνα: Νεότερη ενημέρωση – Δωρεάν παραχώηση οικοπέδου για πάρκινγκ

Νεότερη ενημέρωση προς όλους τους συναδέλφους και τοὺς κατοίκους...

Κρεπερί στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό

Το Sojo Lab στο Πικέρμι αναζητά άτομο για κρέπες...

Δήμητρα Τσεβά: Η συνεδρίαση της Πέμπτης 23/4 δεν είναι η εικόνα του Δήμου μας

Απολογητική αλλά και με υπονοούμενα ένθεν κακείθεν η Δήμαρχος...

Στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη η Μπριζίτ Μακρόν – Η επίσκεψη στη Μαρέβα και το δώρο με ευχές ανάρρωσης

Μια κίνηση με έντονο ανθρώπινο αλλά και συμβολικό χαρακτήρα...

Λέκκας: Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια τον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό

Για τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό νότια της Κρήτης, αλλά...

ΝΕΑ

Κρεπερί στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό

Το Sojo Lab στο Πικέρμι αναζητά άτομο για κρέπες...

Δήμητρα Τσεβά: Η συνεδρίαση της Πέμπτης 23/4 δεν είναι η εικόνα του Δήμου μας

Απολογητική αλλά και με υπονοούμενα ένθεν κακείθεν η Δήμαρχος...

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

RPN.GR