spot_img
4.1 C
Rafina
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Με δύο τεστ την εβδομάδα και δικά τους έξοδα οι ανεμβολίαστοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- Και οι εκπαιδευτικοί

 

 

 

Όλα έτοιμα είναι προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο με το οποίο οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπορούν να προσέρχονται στις εργασίες τους από τον Σεπτέμβριο.

Με ορίζοντα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και ευρύτερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορονοϊό την εβδομάδα, τα οποία θα πρέπει να είναι μοριακά ή rapid. Αντίστοιχα το ίδιο πλαίσιο θα ισχύει και για τους καθηγητές, οι οποίοι θα μπορούν να διδάσκουν μόνον εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

Σημειώνεται πως η διενέργεια των τεστ είναι ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να το πληρώνουν δίχως κρατική συνδρομή. Σημειώνεται ότι οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα – Προσφορά ζωής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – rpn

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα- Προσφορά ζωής από...

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Στα υπόγεια της μνήμης: μια ιστορική ξενάγηση που δεν ξεχνιέται στη Ραφήνα – rpn

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Μια γιορτή μπάσκετ, χαράς και οικογένειας στον Αργοναύτη Ραφήνας B.C. – rpn

Την Κυριακή ο Αργοναύτης Ραφήνας B.C. έζησε μια από...

ΝΕΑ

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Έκκληση για μαρτυρίες μετά από τροχαίο στη Ραφήνα – rpn

Συμπολίτισσά μας ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό οδηγού που...

RPN.GR