spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Με επιτυχία η επετειακή εκδήλωση του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου για την 25η Μαρτίου 1821

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου η επετειακή εκδήλωση του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821.
➡️ Κεντρικός άξονας της βραδιάς ήταν η προβολή του διαδραστικού θεατρικού ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Λαμπίρη, «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη».
➡️ Την εκδήλωση καλωσόρισε στο Μουσείο ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κυπαρίσσης.
➡️Η Παιδική Νεανική Χορωδία του Ωδείου Μαραθώνα υπό την διεύθυνση της Δώρας Ρούσση και η χορωδία του Ιερού Ναού Αγ.Ιωαννη του Πρόδρομου άνοιξαν την εκδήλωση με εμβληματικά επετειακά τραγούδια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και δίνοντας τον εορταστικό τόνο.
➡️ Στην συνέχεια οι θεατές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη» που είναι βασισμένο στην ιστορική αφήγηση που υπαγόρευσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον Γεώργιο Τερτσέτη. Μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών (Video Art, ηχοτοπία), το έργο παρουσίασε τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, προσφέροντας μια πρωτοποριακή οπτική στην εμβληματικότερη προσωπικότητα του αγώνα.
➡️ Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και την ομάδα της Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος.
➡️ Παρευρέθηκαν επίσης: ο Εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ιωάννη, πατέρας Λάζαρος υπεύθυνος του κατηχητικού του ναού, η Πρόεδρος του συλλόγου Τύμβου Βασιλική Νικολάου, εκπρόσωποι συλλόγων Τελμησσός Μαραθώνος, Επιμορφωτικός, κ.α.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR