spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Λαμπαδηδρομία «Ιάσων 23» από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Λαμπαδηδρομία «Ιάσων 23» από την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης το Σάββατο 10 Ιουλίου, η 1η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ με την ονομασία «ΙΑΣΩΝ 23» προς τιμήν του αδικοχαμένου Ιάσωνα Λαλαούνη.

Μια λαμπαδηδρομία ζωής με σκοπό την διάδοση της ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και την Μεταμόσχευση.

Η συλλεκτική «Δάδα Ζωής», εμπνεύσεως και κατασκευής της Α.Ο.Ν.Μ., διένυσε την Μαραθώνια Διαδρομή από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, συνοδευόμενη από μεταμοσχευμένους αθλητές, μαραθωνοδρόμους, Ολυμπιονίκες, αθλητές της ομάδας ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και παραδόθηκε στον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα για να τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Ευχαριστούμε θερμά την Α.Ο.Ν.Μ. για την τόσο σημαντική δωρεά της.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του πατέρα του 23χρονου Ιάσωνα ο οποίος τόνισε: «Ο Ιάσωνας ήταν ένα γενναιόδωρο παιδί, που ήθελε πάντα να δίνει. Καλή αντάμωση παιδί μου….».

Με μεγαλείο ψυχής, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, προσφέροντας απλόχερα την ελπίδα σε 7 συνανθρώπους μας, που η υγεία τους βρισκόταν σε οριακό σημείο, δίνοντας σε όλους μας μήνυμα ζωής.

Η διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους υποστηρικτές και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Να τονίσουμε ότι η Λαμπαδηδρομία για την διάδοση της ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων και την Μεταμόσχευση θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR