spot_img
22.5 C
Rafina
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
spot_img

Με… σοφούς οργανώνει το «κίνημα» η Καρυστιανού και οραματίζεται να σώσει τη χώρα

 

 

 

Την ύπαρξη μιας συλλογικής πολιτικής πρωτοβουλίας επιβεβαίωσε η Μαρία Καρυστιανού, κάνοντας λόγο για «ένωση πολιτών» και «κίνημα» το οποίο, όπως είπε «δεν θέλω να ονομαστεί κόμμα», γιατί «παραπέμπει στο παλιό πολιτικό σύστημα».

Σε συνέντευξη στην ειδική επετειακή έκδοση για τα 13 χρόνια της Εφημερίδας των Συντακτών, η κ. Καρυστιανού  είπε πως το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί πλήθος μηνυμάτων από πολίτες, που ζητούν να οργανωθεί κάτι συλλογικό και να υπάρξει συνέχεια στον αγώνα της. «Πάρα πολλοί άνθρωποι μου έχουν στείλει μήνυμα με σκοπό να οργανωθεί κάτι συλλογικό. Όλοι μου λένε: “Μην σταματήσετε, προχωρήστε, είμαστε μαζί σας και, αν μπορείτε, να το πάτε και ένα βήμα παραπέρα”», αναφέρει.

Μιλά για «υπερκομματική κίνηση πολιτών», που «δεν βιαζόμαστε να το χαρακτηρίσουμε κάπως». Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και «θα δείξει τι μπορεί να είναι».

«Κίνημα» με… σοφούς

Παράλληλα, αναφέρει ότι γίνεται οργανωμένη δουλειά σε θεματικό επίπεδο. «Έτυχε να ψάξω κάποιους ανθρώπους ή κάποιοι να με βρουν. Τους ονομάζω σοφούς. Είναι άνθρωποι εξειδικευμένοι, οι οποίοι έχουν να προτείνουν δυνατές και εφικτές λύσεις και οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν χρησιμοποίησαν το σύστημα για να εξελιχθούν ενώ η ψυχή τους οραματίζεται ένα και μοναδικό πράγμα: τη σωτηρία της χώρας από τους επίορκους που συνειδητά την καταστρέφουν». Διευκρίνισε δε ότι οι «σοφοί» έχουν εξειδικευμένη ενασχόληση σε τομείς, όπως τα οικονομικά, η εξωτερική πολιτική, η άμυνα, η παιδεία και η υγεία.

Υποστηρίζονταις ότι «αυτό που χαρακτηρίζει αυτόν τον αγώνα και αυτή την προσπάθεια είναι η ανιδιοτέλεια, η καθαρότητα και η ειλικρίνεια», η κ. Καρυστιανού αναφέρει ότι «η διαφθορά σκότωσε το παιδί μου, δεν το συγχωρώ».  Συμπληρώνει ότι η διαφθορά «στα Τέμπη έχει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα: Μητσοτάκης, Καραμανλής, μια ολόκληρη λίστα…» και υποστηρίζει ότι «η κοινωνία χρειάζεται ένα αδιάφθορο νέο πολιτικό σύστημα, στο οποίο η συμμετοχή της κοινωνίας θα είναι διαρκής».

Αυτή την εβδομάδα

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 25/7

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ, το Σάββατο...

Το ύστατο χαίρε στον Αλέξη Σταμάτη: Βαρύ κλίμα στη Ριτσώνα – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Θύελλα Ραφήνας

Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ eκφράζei τα θερμά...

Ραφήνα Πικέρμι: Ενημέρωση και μέτρα πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει τους πολίτες ότι...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 25/7

Αναλυτικές προβλέψεις ημέρας Κριός: Φίλε μου Κριέ, το Σάββατο...

Το ύστατο χαίρε στον Αλέξη Σταμάτη: Βαρύ κλίμα στη Ριτσώνα – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Θύελλα Ραφήνας

Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ eκφράζei τα θερμά...

Ραφήνα Πικέρμι: Ενημέρωση και μέτρα πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει τους πολίτες ότι...

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου για 9 θέματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. 35 Η Πρόεδρος της...

Πέθανε ο τραγουδιστής Τζων Τίκης – Η διαδρομή από την ποπ στο ελαφρολαϊκό τραγούδι

Την απώλεια του 80χρονου ερμηνευτή ανακοίνωσαν οι κόρες του...

Ραφήνα: Το MAMA’S στη διασταύρωση αναζητά προσωπικό- αγγελία εργασίας

Η ομάδα του MAMA’S στη Ραφήνα μεγαλώνει! Αναζητούμε υπεύθυνους και...

RPN.GR