Μέχρι και τα κρεβάτια ποτισμένα με εύφλεκτο υγρό στο ξενοδοχείο της Συγγρού(φωτο-video)

320

Τρεις εστίες φωτιάς σε δύο διαφορετικούς ορόφους, βρήκαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας, στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, στην λεωφόρο Συγγρού, όπου χτες ξέσπασε η πυρκαγιά, που έγινε αιτία να πάθουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα δύο αλλοδαπές γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς και ένας άνδρας που έπαθε επίσης σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται το περιστατικό, θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για προσπάθεια εμπρησμού του ξενοδοχείου και ερευνούν πλέον ποια είναι τα κίνητρα, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες και να φωτίσουν την υπόθεση.

Athenaeum Palace: Οι τρεις εστίες της φωτιάς στο μικροσκόπιο

Από την αυτοψία στο χώρο διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο εστίες στον πρώτο όροφο, η μία μέσα σε δωμάτιο και η άλλη στο διάδρομο, ενώ η τρίτη στον διάδρομο του 2ου ορόφου. Και στα τρία σημεία βρέθηκαν καμένα πλαστικά μπιτόνια, ενώ άλλα δύο άθικτα βρέθηκαν στον διάδρομο του 2ου ορόφου. Στον ίδιο όροφο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έχει γίνει προσπάθεια εμπρησμού και μέσα σε δύο δωμάτια, με εύφλεκτο υγρό στα κρεβάτια, αλλά για άγνωστο λόγο η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις.

Και οι άλλες εστίες δεν ήταν μεγάλες και σβήστηκαν γρήγορα από την Πυροσβεστική, αλλά υπήρξε πολύς καπνός που «έπνιξε» το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των τριών πελατών, ενώ άλλοι 20, πελάτες και εργαζόμενοι, απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μέχρι τώρα έχουν πάρει καταθέσεις για την υπόθεση από περισσότερα από 25 άτομα, ενώ έκαναν και δεύτερη αυτοψία σήμερα στο χώρο, αναζητώντας και οπτικό υλικό από κάμερες, που θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο της προανάκρισης.

Παράλληλα ερευνώνται όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και τα θέματα ασφαλείας, καθώς, όπως λένε οι αρμόδιο αξιωματικοί, αν η συγκεκριμένη πυρκαγιά εκδηλωνόταν νύχτα, θα μπορούσε να εξελιχτεί σε τραγωδία.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα του ONE TV

Τα δύο… πρόσωπα ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «newsit.gr», οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κλήθηκαν να διαλευκάνουν την υπόθεση με τη φωτιά στο Athenaeum Palace. Από τις καταθέσεις που έχουν πάρει μέχρι τώρα, αλλά και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, προκύπτει πως δυο άτομα μετέφεραν σε συγκεκριμένα δωμάτια του πρώτου και του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείο, μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό κατά πάσα πιθανότητα πετρέλαιο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά!

Παράλληλα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν μέσα από το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου να εντοπίσουν τις ύποπτες κινήσεις των δυο συγκεκριμένων προσώπων, που φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στον πρώτο και το δεύτερο όροφο του Athenaeum Palace.

Athenaeum Palace

Αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό που έχει βρεθεί στα επίμαχα σημεία που εντοπίζονται οι δυο εστίες φωτιάς, έχουν συλλέγει από τους ειδικούς των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ. και πλέον εξετάζονται στα εργαστήρια, ώστε στη συνέχεια τα αποτελέσματα να διαβιβαστούν στα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι κλητήρες στη ρεσεψιόν του Athenaeum Palace

Athenaeum Palace

Μάλιστα την ίδια στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, στη ρεσεψιόν του γνωστού ξενοδοχείου βρίσκονταν δικαστικοί κλητήρες, οι οποίοι είχαν δικαστική εντολή να σφραγίσουν την επιχείρηση και να αλλάξουν κλειδαριές, ώστε το κτήριο να παραδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Η διαφορά μεταξύ του επιχειρηματία που είχε μισθώσει το κτήριο και του ιδιοκτήτη του έχει να κάνει με απλήρωτα ενοίκια αρκετών μηνών που τελικά οδήγησαν τον ιδιοκτήτη του κτηρίου να κινηθεί δικαστικά σε βάρος του επιχειρηματία.

Πάντως και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τα απλήρωτα ενοίκια, όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του επιχειρηματία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο είναι ενήμερες, όπως οι μισθοί των εργαζομένων, αλλά και οι προμηθευτές του ξενοδοχείου. Η μοναδική οικονομική διαφορά ήταν τα απλήρωτα ενοίκια στον ιδιοκτήτη του κτηρίου, στην Λ. Συγγρού.

Υπενθυμίζεται πως από τη φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace υπάρχουν τρεις τραυματισμοί ενοίκων, εκ των οποίων μια 24χρονη τουρίστρια, που φέρει και εγκαύματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου και η κατάσταση της θεωρείται πολύ σοβαρή.

φωτιά
φωτιά

Οι εικόνες από τη μεταφορά μιας εκ των τραυματιών είναι συγκλονιστικές.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου-newsit.gr