Μεγάλες στιγμές για την Ελληνική κολύμβηση:Εκπληκτικός Γκολομέεβ -Αργυρό μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο

282

Ο Ελληνας κολυμβητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έπειτα από μία εντυπωσιακή κούρσα, στη διοργάνωση που γίνεται στην πόλη Γκουανγκζού στη Νότια Κορέα. Ο Γκολομέεβ τερμάτισε δεύτερος σε 21.45, μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους. Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνων με 21.04.

Την Παρασκευή, στον ημιτελικό, ο Γκολομέεβ είχε κάνει μία ακόμη εντυπωσιακή κούρσα. Είχε σημειώσει 21.60- την τέταρτη καλύτερη επίδοση- και έτσι έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Γκολομέεβ: Ακόμη δεν το πιστεύω!
Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, μιλώντας μετά τη σπουδαία επιτυχία του παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει την κατάκτηση του μεταλλίου.

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά», δήλωσε ο κολυμβητής, που αφιέρωσε την επιτυχία του στον θείο και τη θεία του, τη σύζυγό του, αλλά και τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή.

«Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια», συμπλήρωσε ο Γκολομέεβ. «Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα», κατέληξε.