spot_img
5.8 C
Rafina
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ: 30 συλλήψεις για σπείρα απατεώνων που παρίσταναν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

 

 

 

Πάνω από 7,6 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε μετατρέψει την εξαπάτηση πολιτών σε «βιομηχανία» κερδών. Η δράση της απλωνόταν σε Αττική, Κορινθία, ακόμη και μέσα σε κατάστημα κράτησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, λογιστές ή δημόσιους λειτουργούς. Με αυτή τη βιτρίνα πλησίαζαν ανυποψίαστους πολίτες και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, αξιοποιώντας τόσο την εμπιστοσύνη όσο και την άγνοια των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 30 συλλήψεις, ενώ οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τη συμμετοχή των εμπλεκομένων σε περισσότερες από 1.000 υποθέσεις απάτης και κλοπών. Το παράνομο οικονομικό όφελος υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 7,6 εκατομμύρια ευρώ, αποτυπώνοντας το μέγεθος και την οργανωμένη δράση της ομάδας.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί ταυτόχρονες έρευνες σε σπίτια, χώρους εργασίας και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και άλλα ευρήματα που θεωρούνται κρίσιμα για την πλήρη αποκάλυψη του κυκλώματος.

Η αστυνομία αναφέρει ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τη διάρθρωση της οργάνωσης, τον τρόπο δράσης της και τις διαδρομές του χρήματος. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για οργανωμένη δομή με σαφείς ρόλους, ιεραρχία και στοχευμένες μεθόδους προσέγγισης των θυμάτων.

Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει έντονα τις αρχές το επόμενο διάστημα, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Αυτή την εβδομάδα

Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας: Κοπή βασιλόπιτας με ρυθμούς, μνήμες και ρομαντισμό – rpn

Σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή, λαμπερή και βαθιά νοσταλγική πραγματοποιήθηκε...

Η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πστέρα της, που ”έφυγε” την ημέρα της γιορτής της – rpn

Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πστέρα της με συγκινητικά...

Μεγάλη προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Γυναικών Μαραθώνα -rpn

Σήμερα 18 Ιανουαρίου 2026 η τακτική εθελοντική αιμοδοσία του...

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 12,8 εκατ. ευρώ – rpn

Oλοκληρώθηκε η κλήρωση του Τζόκερ (18/1) που μοίραζε πάνω...

ΝΕΑ

Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας: Κοπή βασιλόπιτας με ρυθμούς, μνήμες και ρομαντισμό – rpn

Σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή, λαμπερή και βαθιά νοσταλγική πραγματοποιήθηκε...

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 12,8 εκατ. ευρώ – rpn

Oλοκληρώθηκε η κλήρωση του Τζόκερ (18/1) που μοίραζε πάνω...

Καιρός: Έρχεται δύσκολο τετραήμερο – Τι προβλέπουν τρεις μετεωρολόγοι – rpn

Ένα απαιτητικό τετραήμερο με έντονα χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά βρίσκεται προ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 19, 20 και 23 Ιανουαρίου στον Κηφισό – rpn

Σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή στον Κηφισό τη Δευτέρα...

RPN.GR