spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Μεγάλη επιτυχία για τον Ραφηνιώτη αθλητή Γιώργο Μπουντανιώτη – 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο στο Βερολίνο

 

 

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Berlin Millennium Team Cadet European Cup 2025, ο Γιώργος Μπουντανιώτης, μαθητής της Β’ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Ραφήνας, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές της κατηγορίας -81kg, κατακτώντας την 5η θέση, μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό τζούντο και την πόλη της Ραφήνας.

Ο ραφηνιώτης τζουντόκα ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο του τζούντο από πολύ μικρή ηλικία — μόλις 4 ετών. Από τότε, με σταθερά βήματα, σκληρή δουλειά και αφοσίωση, χτίζει την αθλητική του καριέρα. Το 2022 αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του, καθώς κατέκτησε το πρώτο του Πανελλήνιο μετάλλιο (χάλκινο) στο Πρωτάθλημα Παίδων, γεγονός που του άνοιξε την πόρτα για την Εθνική Ομάδα. Από εκεί και πέρα, η βελτίωση ήταν ραγδαία — τεχνικά, σωματικά και ψυχολογικά.

Το 2023 ανέβηκε ξανά στο βάθρο με χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ το 2024 κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων στην ίδια πάντα κατηγορία των -81kg. Το αποκορύφωμα ήρθε φέτος, τον Μάρτιο του 2025, όταν κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στην Άμφισσα, αποδεικνύοντας πως ανήκει στην ελίτ του ελληνικού τζούντο.

Με οδηγό τον προπονητή του Duru Gogua, που είναι και προπονητής της Εθνικής Ομάδας και του ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, ο Γιώργος συμμετέχει ανελλιπώς σε προπονητικά camp της Ομοσπονδίας, ενώ παραμένει συγκεντρωμένος στους στόχους του. Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Βερολίνου, που διεξήχθη την Κυριακή 27 Απριλίου 2025, έδωσε τέσσερις συναρπαστικούς νικηφόρους αγώνες απέναντι σε αθλητές υψηλού επιπέδου. Στα ημιτελικά, αντιμετώπισε τον Λιθουανό Tajus Babaicenko, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης.

Η επιμονή, η πειθαρχία και η αστείρευτη αγάπη του Γιώργου για το άθλημα είναι πρότυπο για τους νέους αθλητές. Η επιτυχία του αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας, σωστής καθοδήγησης και της σταθερής υποστήριξης από την οικογένεια, το προπονητικό του επιτελείο και το σχολικό του περιβάλλον.

Η οικογένειά του εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι στέκονται δίπλα του σε αυτόν τον δύσκολο αλλά γεμάτο προοπτικές δρόμο του πρωταθλητισμού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ραφήνας, κ. Ανδρέα Θεοφίλου, καθώς και στο σύνολο του διδακτικού προσωπικού για την έμπρακτη στήριξή τους.

Ο Γιώργος Μπουντανιώτης συνεχίζει να μας κάνει περήφανους και αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι με όραμα, πείσμα και σωστή υποστήριξη, όλα είναι δυνατά.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR