spot_img
26.8 C
Rafina
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Σήμερα στη Ραφήνα: 160 χορευτές από το Λύκειο των Ελληνίδων – «Μνήμες σε Κίνηση» Μουσικοχορευτική παράσταση

 

 

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά ετοιμάζει το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση μέσα από τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μνήμες σε Κίνηση», και αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές στιγμές του καλοκαιριού για την περιοχή.

Η μουσικοχορευτική παράσταση ΛΕΡ “Μνήμες σε κίνηση” αφηγείται τους ψιθύρους των παλιών σπιτιών, τον απόηχο των πανηγυριών,τα συναισθήματα των ιστορικών στιγμών, όπως αυτά αποτυπώνονται στα παραδοσιακά τραγούδια και στους χορούς! Συμμετέχουν 160 χορευτές και το τμήμα κρουστών.Κυριακή 21 Ιουνίου στις 20.30, στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου Ραφήνας.

160 χορευτές όλων των ηλικιών θα ανέβουν στη σκηνή, παρουσιάζοντας χορούς και δρώμενα εμπνευσμένα από την πλούσια λαϊκή και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Την παράσταση θα πλαισιώσει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα, ενώ δυναμικό παρών θα δώσει και το τμήμα κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, προσθέτοντας ιδιαίτερο χρώμα και ρυθμό στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με τίτλο «Μνήμες σε Κίνηση», η παράσταση φιλοδοξεί να αναδείξει τη διαχρονική αξία της παράδοσης και τη σύνδεσή της με το σήμερα, μέσα από χορούς, μουσικές και εικόνες που μεταφέρουν μνήμες, συναισθήματα και ιστορίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με τους χορευτές, τους μουσικούς και τους συντελεστές να εργάζονται με ενθουσιασμό και αφοσίωση, προκειμένου να προσφέρουν στο κοινό μια άρτια καλλιτεχνική εμπειρία.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας, με τη συνεχή παρουσία και προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, συνεχίζει να υπηρετεί την παράδοση και να μεταδίδει τις αξίες της στις νεότερες γενιές, μέσα από δράσεις που ενώνουν την τοπική κοινωνία και αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Η είσοδος στην εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση, τη μουσική και τη συλλογική μνήμη.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2026
Ώρα έναρξης: 20:30
Προαύλιος χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας

Οι «Μνήμες σε Κίνηση» υπόσχονται να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα μοναδικό πολιτιστικό οδοιπορικό γεμάτο εικόνες, ήχους και συναισθήματα από την Ελλάδα της παράδοσης.

Αυτή την εβδομάδα

Θλίψη στο Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά στα 32 του ο Μανούσος Φαρμάκης, αδελφός της Όλγας και της Γωγώς

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο ο αιφνίδιος θάνατος...

Παραλία Μαραθώνα: Αποδυτήρια με… σεντόνι – Η ανάπτυξη έκανε βουτιά και δεν ξαναβγήκε

Πολλές δεκαετίες πίσω μάς γύρισαν οι εικόνες που δημοσίευσε...

Υπόθεση Μαζωνάκη: Έψαχναν στην ΑΙ πώς θα τον επαναφέρουν, έσβησαν τα ραντεβού του, τον έβγαλαν φωτογραφία

Στα ψηφιακά ίχνη που εντοπίστηκαν σε κινητά τηλέφωνα και...

ΝΕΑ

Τροχαίο στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Αρίωνος – Αυξημένη κίνηση προς Ραφήνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας...

RPN.GR