Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του Τριγλιανού Αγίου των προσφύγων, Χρυσοστόμου Σμύρνης, διοργανώνουν ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και οι Παλαίμαχοι του συλλόγου, στο πλαίσιο των εορτασμών «Χρυσοστόμεια 2026».
Στη μεγάλη γιορτή του μικρασιατικού αθλητισμού και της ιστορικής μνήμης θα συμμετάσχουν τέσσερις ομάδες παλαιμάχων: η Τριγλία Ραφήνας, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Πανιώνιος και ο Μίμας Μικρασιατικής Μεγάρων.
Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές θα συναντηθούν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα τιμής και σεβασμού προς την ιστορία των προσφυγικών σωματείων και τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026, στις 17:30, στο Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.
Πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία το ποδόσφαιρο συναντά τη συλλογική μνήμη, τιμώντας τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και διατηρώντας ζωντανούς τους ιστορικούς δεσμούς των προσφυγικών συλλόγων.
































