Μεγάλος Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αθλητικών Ακαδημιών Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

695

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
 
Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου συνεχίζει με σταθερά βήματα  την εφαρμογή  πολιτικών για το περιβάλλον και  τον πολίτη με μοναδικό στόχο να γυρίσουμε σελίδα και να περάσουμε όλοι μαζί σε μια νέα πραγματικότητα, σύγχρονη και φιλική για το περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η εφαρμογή του προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης  στην  πλατεία της Α’ Εισόδου του πυρόπληκτου οικισμού του Ν. Βουτζά, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 10.00 πμ με την ευγενική χορηγία του ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος.
Στην προσπάθεια αυτή το μήνυμα της ανακύκλωσης και η ευαισθητοποίηση όλων μας «περνάει» πρωτίστως από τη νέα γενιά, η οποία και θα κληθεί να γυρίσει τη σελίδα της συστηματικής φροντίδας του περιβάλλοντος στην πράξη.
Στην πράξη, λοιπόν, θα διεξαχθεί διαγωνισμός ανακύκλωσης από τις  5 Οκτωβρίου
μέχρι και τις  5 Δεκεμβρίου 2019 για τους μαθητές όλων των σχολείων  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, με δώρα  επιβράβευσης για εκείνους που  θα «πρωτεύσουν» στη διαδικασία ανακύκλωσης.
Ο στόχος είναι προφανής: Να έρθουν τα παιδιά μας σε βιωματική επαφή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης μαθαίνοντας στην πράξη τα οφέλη της για ολόκληρη την κοινωνία, προκειμένου αυτό να τους γίνει βίωμα και τρόπος ζωής, Αυτό τον κόσμο τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και οφείλουμε να τους τον παραδώσουμε καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε.
Στις 4 Οκτωβρίου ξεκινάμε την ανακύκλωση στην πηγή, με όφελος για τους
κατοίκους και το περιβάλλον.
Η συμμετοχή όλων μας αποτελεί δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
(Σ.Σ. Ακολουθούν συνημμένα, η πρόσκληση για τα εγκαίνια της μονάδας, αλλά και
το κείμενο του Διαγωνισμού)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ- ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙΑΘΛΗΤΙΚΩΝΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΟΠΟΣ
Στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου:
Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, 1η Είσοδος Νέου Βουτζά.
ΧΡΟΝΟΣ
Από 5 Οκτωβρίου 2019 έως 5 Δεκεμβρίου 2019.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Στο ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, μπορούν να συμμετάσχουν τμήματα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Αθλητικών Ακαδημιών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.
• Στο σημείο όπου λειτουργεί το Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στην Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, 1η Είσοδο Νέου Βουτζά, οι μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι αθλητές Αθλητικών Ακαδημιών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες.
• Ως σχολικό τμήμα θεωρείται το σύνολο των μαθητών που απαρτίζουν μία σχολική τάξη.
• Ως τμήμα Αθλητικής Ακαδημίας θεωρείται κάθε ομάδα αθλητών μέχρι 25 άτομα, που είναι
εγγεγραμμένη στην ίδια Αθλητική Ακαδημία (ισχύει για ηλικίες 6 – 18 ετών).
• Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών στα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης, εκτυπώνονται αυτόματα τα κουπόνια του Διαγωνισμού Ανακύκλωσης.
• Οι μαθητές των τμημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι αθλητές των τμημάτων των Αθλητικών Ακαδημιών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου συλλέγουν συνολικά, τα κουπόνια του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης. Το κάθε τμήμα, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να παραδώσει, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 μ. – 3:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Ραφήνας – Πικερμίου, το σύνολο των κουπονιών του Διαγωνισμού Ανακύκλωσης που θα έχει συγκεντρώσει και θα έχει καταμετρήσει, αφού έχει συμπληρώσει τα στοιχεία που αναγράφονται.
• Τα τρία (3) σχολικά τμήματα ή τα τμήματα των Αθλητικών Ακαδημιών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του Διαγωνισμού Ανακύκλωσης σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Αθλητικές Ακαδημίες του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου .
• Όλοι οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο.
ΕΠΑΘΛΑ
Τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας

 • Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Αθλητικές Ακαδημίες του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου είναι τα ακόλουθα:
  1ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό ή αθλητικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή:
  Ένα (1) tablet ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
  2ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό ή αθλητικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή:
  Ένα (1) smartwatch ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
  3ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό ή αθλητικό τμήμα με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή:
  Ένα (1) power bank ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
  *Σημειώνεται ότι τα δώρα – έπαθλα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα
  ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ
  Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων και των τμημάτων των αθλητικών ακαδημιών που θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.