spot_img
13.4 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Μένιος Φουρθιώτης: Τρεις εισαγγελικές έρευνες και ερώτηση σήμερα στη Βουλή

 

 

 

Υπό δικαστική διερεύνηση τίθεται πλέον η υπόθεση Φουρθιώτη καθώς πληθαίνουν οι φάκελοι κατά της γνωστής τηλεοπτικής φιγούρας που διαβιβάζονται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναμένεται να δώσει απαντήσεις και στοιχεία για το πως βρέθηκε ο Μ. Φουρθιώτης με πολυάριθμη αστυνομική προστασία.

Ο υπουργός απαντά στην Βουλή (στις 10:00) σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη και μεταξύ άλλων αναμένεται να καταθέσει στοιχεία για αρκετούς «στόχους» τύπου Φουρθιώτη που απολάμβαναν την προηγούμενη περίοδο τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ

Αναφορικά με το δικαστικό μέτωπο, ο αρμόδιος εισαγγελέας άνοιξε νέα έρευνα αυτή τη φορά για να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών(ΕΣΗΕΑ) αλλά και το δελτίο διαπίστευσης, το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του ο Μ. Φουρθιώτης, προκειμένου να περνάει ανενόχλητος σε υπουργεία.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εισαγγελική έρευνα που «τρέχει» για τον παρουσιαστή. Οι πρώτες δύο έρευνες – μια από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και η άλλη από την οικονομική εισαγγελία – έχουν ως αντικείμενο την… επεισοδιακή είσοδό του στο υπουργείο Εργασίας με «μπράβους» αλλά και τη διερέυνηση σειράς οικονομικών υποθέσεων που έχουν ως κεντρικό πρόσωπο τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δικογραφία, για τη «δημοσιογραφική» ταυτότητα και τη διαπίστευση του Μ. Φουρθιώτη στα υπουργεία σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από καταγγελία μέλους της ΕΣΗΕΑ. Βάσει της καταγγελίας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία και ανατέθηκε προς διενέργεια από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο. Αντικείμενο της έρευνας αυτής είναι να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα στον κ. Στεφανάτο αναμένεται να διαβιβαστεί και η αναφορά της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της ταυτότητα με την οποία θα ζητεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα δε με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της και ουδέποτε του έχει χορηγηθεί δημοσιογραφική ταυτότητα.

Τέλος, στη τρίτη αυτή δικογραφία αναμένεται να συσχετισθεί και ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στη Βουλή, η οποία και δεν του χορηγήθηκε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Καθαρά Δευτέρα στη Ραφήνα με γεύση θάλασσας – Οι ”Ανεμότρατες” στρώνουν το τραπέζι

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει επικίνδυνα — και το τραπέζι...

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

RPN.GR