Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μέσα στα όρια των δήμων τα sms στο 13033

Μέσα στα όρια των δήμων τα sms στο 13033

408

 

Η κυκλοφορία των πολιτών τις πρώτες εργάσιμες ημέρες από την επιβολή της καραντίνας φέρνουν αυστηροποίηση των οδηγιών που θα δώσει η κυβέρνηση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Από νωρίς το πρωί οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πρωτεύουσας δεν θυμίζουν σε τίποτα πόλη που βρίσκεται σε lockdown, με τους εργαζόμενους και επαγγελματίες να βγαίνουν να πάνε στις δουλειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αποστολή των sms στο 13033 την Κυριακή εστάλησαν πάνω από 4,4 εκατομμύρια μηνύματα που αφορούσαν και τους 6 κωδικούς που προβλέπονται για τις μετακινήσεις.

Για καταστρατήγηση της διαδικασίας αποστολής SMS από τους πολίτες την Κυριακή έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση αποκαλύπτοντας πως μετά τις εννιά το βράδυ στάλθηκαν πάνω από ένα εκατ. μηνύματα για άθληση.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναχαιτίσει την αυξημένη κυκλοφορία των πολιτών με νέες οδηγίες για την τήρηση των μέτρων. Στο τραπέζι ήδη βρίσκεται και αναμένει να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες ότι η αποστολή του κωδικού 6 για άσκηση και άθληση θα αφορά μετακίνηση εντός των ορίων του Δήμου κατοικίας του πολίτη.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις το ίδιο να ισχύσει με τον κωδικό 2 για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, εκτός από την περίπτωση που πολίτης πρέπει να πάει το αυτοκίνητο του στο συνεργείο ή αντικειμενικής αδυναμίας μη εύρεσης καταστήματος προμήθειας τροφίμων εντός των δημοτικών ορίων. Για παράδειγμα στις περιπτώσεις μικρών χωριών ή οικισμών που καταστήματα τροφίμων βρίσκονται κοντά σε όμορους δήμους.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================

Αυστηροποίηση των ελέγχων φαίνεται πως θα υπάρξει και με την βεβαίωση τύπου Α λόγω της κατάχρησης που φαίνεται να γίνεται.

Επειδή πολλοί εργαζόμενοι υφίστανται πιέσεις να μετακινηθούν με χειρόγραφες βεβαιώσεις τύπου Α για την παροχή εργασίας σε περιπτώσεις που π.χ. έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης ή δεν έχει αναγγελθεί νόμιμα η εργασία τους, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να εκδώσει σαφείς οδηγίες για τις κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις χρήσης χειρόγραφης βεβαίωσης τύπου Α, τονίζοντας την υποχρεωτική έκδοση των βεβαιώσεων κίνησης των εργαζομένων μόνο μέσω του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ

Θα προβλέπεται και η βεβαίωση τύπου Α σε ειδικές μόνο περιπτώσεις που θα αποδεικνύεται με έγγραφα η χρήση της. Όπως η μετακίνηση εργαζομένων από συγγενείς πρώτου βαθμού προς την εργασία τους λόγω ότι δεν οδηγεί ο εργαζόμενος.