spot_img
33.9 C
Rafina
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
spot_img

Μετά τις αναστολές έρχονται και αναγκαστικές μετατάξεις για τους ανεμβολίαστους στο Δημόσιο

 

 

Δεν θα υπάρξει καμία αναβολή. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα τεθούν σε αναστολή από την πρώτη Σεπτεμβρίου, ξεκαθάρισε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας -δεν είναι βέβαιο ακόμη και αν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά- ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και οργάνωση του ΕΣΥ ως ένα βαθμό θα έχουν αλλάξει», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Δηλαδή με άλλα λόγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ακόμη ένα μέτρο για το Δημόσιο: Τις αναγκαστικές μετατάξεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Οικονόμου τόνισε:
«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών, υπογραμμίζουν ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο απέναντι στη πανδημία είναι ο εμβολιασμός και συνιστούν σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ιδίως για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές».

«Για το σκοπό αυτό από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας ηλικίας 5-30 ετών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα Πικέρμι: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 6 Αυγούστου 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΠΕΜΠΤΗ...

Ρέθυμνο: Ο αναστάσιμος αποχαιρετισμός του ιερέα πατέρα στον πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη

Με λόγια βαθιάς πίστης, πατρικής αγάπης και ανείπωτου πόνου...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 6 έως και 12 Αυγούστου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Πιερία: Νεκρός 33χρονος σε τροχαίο – Η μοτοσικλέτα του κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι

Τη ζωή του έχασε ένας 33χρονος οδηγός μοτοσικλέτας σε...

Πέθανε ο Θοδωρής Κατσωνόπουλος, 56 ετών, ιδρυτικό μέλος του ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα

Πέθανε ο Θοδωρής Κατσωνόπουλος, αιρετός του ΚΥΣΔΕ – Θλίψη...

ΝΕΑ

Ραφήνα Πικέρμι: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 6 Αυγούστου 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΠΕΜΠΤΗ...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 6 έως και 12 Αυγούστου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Πέθανε ο Θοδωρής Κατσωνόπουλος, 56 ετών, ιδρυτικό μέλος του ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα

Πέθανε ο Θοδωρής Κατσωνόπουλος, αιρετός του ΚΥΣΔΕ – Θλίψη...

Ραφήνα: Φωτογραφίες από την σύγκρουση των αυτοκινήτων στην Αρίωνος και Λ.Μαραθώνος

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη συμβολή...

Πικέρμι: Κάθε μέρα και μια σπιτική απόλαυση στο Οβελιστήριο των Φίλων!

Υπάρχουν γεύσεις που μας θυμίζουν το οικογενειακό τραπέζι: καλομαγειρεμένες,...

RPN.GR