Μετέφεραν ποδοσφαιριστή στο νοσοκομείο με βανάκι ψησταριάς!

286

Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στο φινάλε του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού Ροδόπολης και του Καπνοφύτου για το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Σερρών αναδεικνύεται η «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού στις υπηρεσίες υγείας αλλά και το παράπονο εκατοντάδων συμπολιτών μας από την έλλειψη ασθενοφόρων σε μία μεγάλη περιοχή του νομού Σερρών που αριθμεί τουλάχιστον 15 χωριά.

Ο 25χρονος εξτρέμ του Ολυμπιακού Ροδόπολης, Σάκης Μουτεσίδης, στο 90ό λεπτό του ντέρμπι και σε μία διεκδίκηση της μπάλας τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και στα πλευρά ύστερα από σύγκρουση που είχε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αν και σηκώθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, δευτερόλεπτα μετά σωριάστηκε στο χορτάρι. «Ζαλιζόμουν και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Το μόνο που θυμάμαι μέχρι να πάω στο κέντρο υγείας ήταν ότι ήμουν στο φορείο. Ζαλιζόμουν απίστευτα και νόμιζα ότι πέφτω, ότι με τραβάει η γη προς τα κάτω. Μετά συνήλθα και περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο για να με πάρει για τις Σέρρες».

Η περιπέτεια του όμως μόλις είχε αρχίσει: «Επειδή το ασθενοφόρο αργούσε να έρθει προσφέρθηκε ένας παράγοντας του συλλόγου να με μεταφέρει με το επαγγελματικό βανάκι που έχει από την επιχείριση του. Ο κύριος Δημήτρης Δεδής είναι φίλος και παράγοντας του συλλόγου και επαγγελματικά έχει μία από τις καλύτερες ψησταριές στην περιοχή μας. Με έβαλαν μέσα στο βανάκι της ψησταριάς. Ένιωθα πως ήμουν σε καλά χέρια αλλά αισθάνθηκα φόβο για τη ζωή μου. Ευτυχώς είχα όλα τα παιδιά από την ομάδα να είναι δίπλα μου. Αυτό μου έδωσε δύναμη και κουράγιο. Τους ευχαριστώ όλους».

 

«Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

Το βανάκι της ψησταριάς οδηγούσε ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Δεδής: «Ο κύριος Δημήτρης οδηγούσε και εγώ ήμουν πίσω μαζί με τη γιατρό και τον κόουτς Ιάκωβο Δημητριάδη. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ξέραμε πως ασθενοφόρο μπορεί και να μην έρθει ποτέ. Ως πότε θα ζούμε έτσι; Πότε θα στείλουν ένα ασθενοφόρο να υπάρχει για εμάς εδώ; Όταν θα γίνει το κακό και θα χαθεί μια ζωή τι θα λένε; Πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους αυτοί οι άνθρωποι γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».