spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές του Γυμνασίου Πικερμίου στο CERN – rpn

 

 

 

Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πικερμίου στην εκπαιδευτική τους εκδρομή στο CERN, το κορυφαίο κέντρο έρευνας της φυσικής στον κόσμο. Τα παιδιά γύρισαν πίσω πλουσιότερα σε γνώσεις, εικόνες και έμπνευση· άλλωστε, δεν είναι μικρό πράγμα να βλέπεις από κοντά το μέρος όπου γράφεται η ιστορία της επιστήμης.

Στην ηλικία των 14 ετών, οι μαθητές είχαν τη σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της φυσικής, της τεχνολογίας και της έρευνας μέσα από παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και διαδραστικά πειράματα που μετέτρεψαν τη θεωρία σε παιχνίδι και τη γνώση σε εμπειρία. Είδαν πώς λειτουργεί ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC), συνάντησαν επιστήμονες που απάντησαν στις απορίες τους και ένιωσαν για λίγο μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας που αναζητά τα θεμέλια του σύμπαντος.

Η εκδρομή δεν ήταν απλώς μια επίσκεψη, αλλά το αποτέλεσμα ουσιαστικής προετοιμασίας. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν φροντίσει να παρουσιάσουν στα παιδιά βασικούς νόμους της Φυσικής και της Χημείας, ώστε να κατανοήσουν σε βάθος όσα θα έβλεπαν στο CERN. Έτσι, η εμπειρία έγινε πολύτιμο μάθημα ζωής – ένα ταξίδι που συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, το σχολείο με τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της εκδρομής, οι μαθητές γνώρισαν και πολιτιστικά σημεία-σταθμούς της Ευρώπης: τη Βέρνη, τη Λωζάνη, τη Γενεύη, το Annecy, το Gruyère, τη λίμνη Κόμο και το Μιλάνο, με το επιβλητικό Duomo και το κάστρο των Sforza. Επισκέφθηκαν το εργοστάσιο σοκολάτας Lindt, το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη και το σπίτι του Καποδίστρια, όπου ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης.

Τα παιδιά γύρισαν γεμάτα ενθουσιασμό, εμπειρίες και νέες ιδέες. Και όπως μας είπαν τα ίδια, «ήταν ένα ταξίδι που δε θα ξεχάσουμε ποτέ».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές που τα συνόδεψαν και στάθηκαν δίπλα τους με φροντίδα, γνώση και αγάπη. Γιατί πίσω από κάθε μεγάλη εμπειρία μάθησης, υπάρχουν πάντα δάσκαλοι που πιστεύουν στους μαθητές τους.

Αυτή την εβδομάδα

Ανδρέας Βασιλόπουλος: “Επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου”

Αντί ακύρωσης του αποψινού ΔΣ είναι επιτακτική η σύγκλιση έκτακτης...

Ραφήνα: Η δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου Αέλιες Νηρηϊδες αλλάζει χώρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασταθών καιρικών...

Τριγλία Ραφήνας- Άρης Βούλας Σάββατο 4 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- Άρης ΒούλαςΣάββατο 4 Απριλίου στις 17.00Δημοτικό Γήπεδο...

Ραφήνα Πικέρμι Σπάτα: Περιφέρεια, Τροχαία και Πυροσβεστική σε άμεση συνεργασία

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών στην Ανατολική...

Χιονοστιβάδα ΟΠΕΚΕΠΕ – Με καταιγιστικό ρυθμό οι δικογραφίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το σκάνδαλο του...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Η δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου Αέλιες Νηρηϊδες αλλάζει χώρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω ασταθών καιρικών...

Τριγλία Ραφήνας- Άρης Βούλας Σάββατο 4 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ- Άρης ΒούλαςΣάββατο 4 Απριλίου στις 17.00Δημοτικό Γήπεδο...

Χιονοστιβάδα ΟΠΕΚΕΠΕ – Με καταιγιστικό ρυθμό οι δικογραφίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σε χιονοστιβάδα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το σκάνδαλο του...

Κλειστά την Παρασκευή 3/4 όλα τα σχολεία του Δήμου Μαραθώνος

Κλειστά αύριο, Παρασκευή 3/4/2026 σχολεία, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και...

Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ...

RPN.GR