spot_img
22.2 C
Rafina
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

“Μιάμιση ώρα μέσα στη θάλασσα”: Οι πιλότοι του καναντέρ που προσθαλασσώθηκε στον Κορινθιακό

 

 

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν στον Κορινθιακό Κόλπο περιέγραψαν οι δύο πιλότοι του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση μετά από βλάβη στον αριστερό κινητήρα.

Οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι καλά στην υγεία τους και μίλησαν στην κάμερα του STAR. «Κατά την τελευταία υδροληψία σε φωτιά στον Φενεό από Ελευσίνα, δυστυχώς παρουσίασε πρόβλημα ο αριστερός κινητήρας και μείναμε μέσα στο νερό γιατί το αεροπλάνο δεν μπορεί να απογειωθεί με έναν κινητήρα», είπε ο ένας από τους πιλότους, περιγράφοντας τις κρίσιμες στιγμές. «Ήμασταν μιάμιση ώρα μέσα στη θάλασσα, γιατί είναι και αργό χωρίς κινητήρες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος πιλότος σημείωσε: «Ήμασταν ήδη μέσα στη θάλασσα, δεν ήμασταν στον αέρα, και η βλάβη –ευτυχώς– εμφανίστηκε εκείνη τη στιγμήΗ διαδικασία είναι να κόψουμε τους κινητήρες και να μείνουμε μέσα. Το καλό ήταν ότι η θάλασσα ήταν ήρεμη και δεν μας πήρε το κύμα προς τα έξω. Είχαμε την άγκυρα και κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε με το αεροσκάφος».

Οι πιλότοι ακολούθησαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και παρέμειναν μέσα στο αεροσκάφος μέχρι την άφιξη των σωστικών δυνάμεων.

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Φενεό Κορινθίας.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: «Δεν σταματούμε, δεν υποκύπτουμε» – Νέα παρέμβαση συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών

Στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν για ακόμη μία φορά συγγενείς...

Νέος Βουτζάς: Έντονη διαμαρτυρία για τη μείωση των λεωφορειακών δρομολογίων από 34 σε 17

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις αλλαγές στη συγκοινωνιακή...

Σπάτα: Έκκληση για μάρτυρες τροχαίου κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έκκληση για πληροφορίες απευθύνει οδηγός που, σύμφωνα με την...

Γεράσιμος Βουδούρης για το ιατρείο στο Κολωνάκι: «Όλοι γνώριζαν για την πλασμαφαίρεση»

Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του ιατρείου στο Κολωνάκι,...

ΝΕΑ

Μεγάλη νησιώτικη γιορτή στο Πικέρμι με την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Μια μεγάλη γιορτή με άρωμα Αιγαίου διοργανώνει η Αθλητική...

Πικέρμι: Η εβδομάδα στρώνει τραπέζι στο Οβελιστήριο των Φίλων

Κάθε ημέρα και μια διαφορετική σπιτική γεύση! Στο Οβελιστήριο...

RPN.GR