Μνημόσυνο στο Μάτι για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς

766

Μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από την φονική πυρκαγιά πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 27 Ιουλίου.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου έχουν μαζευτεί κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της μεγάλης φωτιάς. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς η οργή αλλά και η θλίψη για τον άδικο χαμό 102 ψυχών δεν έχουν κοπάσει.

Η αστυνομική δύναμη είναι μεγάλη, ενώ τα μέτρα είναι αυστηρά. Κάποιοι δρόμοι έχουν κλείσει με τους αστυνομικούς να δίνουν οδηγίες για την εκκλησία, ενώ ένα ελικόπτερο  πετάει πάνω από την εκκλησία. Στο μνημόσυνο δίνει το παρών και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο νέος περιφεριαρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι νέοι Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα αλλά και ο βουλευτής ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος. 

Δεν έδωσε το «παρών» κανένας εκπρόσωπος από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο παππάς έκλεισε το μνημόσυνο με ένα απόφθεγμα του Ντέιβιντ Λόρενς: Η τραγωδία  είναι σαν δυνατό οξύ: διαλύει και απομακρύνει τα πάντα εκτός από το πραγματικό χρυσάφι της αλήθειας και ζήτησε μεταξύ άλλων να μην ξεχαστούν ποτέ οι νεκροί από το Μάτι.

foto newsbeast.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 102 νεκρούς, τα 33 θύματα έχασαν τη ζωή τους στη Λ. Ποσειδώνος, τα 31 στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκ των οποίων τα 26 στο ίδιο οικόπεδο της Αργυρά Ακτής, 7 στον Ν. Βουτζά, 2 στο Λιμάνι της Ραφήνας που είχαν μεταφερθεί εγκαυματίες, και στο ασθενοφόρο προς το Νοσοκομείο Παίδων ένα βρέφος 6 μηνών.