Τη ζωή του έχασε ένας από τους δύο εργαζομένους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο περιστατικό στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΣΚΑΪ, που δημοσιεύθηκε στις 16:59 της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου.
Οι δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 43 και 50 ετών, μεταφέρθηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διασωληνώθηκαν. Στη συνέχεια διακομίστηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων. Στο διαθέσιμο ρεπορτάζ δεν διευκρινίζεται ποιος από τους δύο υπέκυψε.
Το περιστατικό και η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της Motor Oil, το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 11:00, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης προληπτικής συντήρησης στο διυλιστήριο.
Η εταιρεία ανέφερε ότι οι δύο εργαζόμενοι έλαβαν άμεσα τις προβλεπόμενες πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Παράλληλα, δήλωσε ότι ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή τα πρωτόκολλα ασφάλειας και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είχε εκδοθεί πριν από την πληροφορία για τον θάνατο του εργαζομένου.
Κατά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η μεταφορά των τραυματιών έγινε με ασθενοφόρα της εταιρείας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στις εγκαταστάσεις και στο νοσοκομείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κλήθηκε η Πυροσβεστική, καθώς δεν εκδηλώθηκε φωτιά.
Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος δεν διευκρινίζονται στην αρχική ενημέρωση της εταιρείας.





























