Μπάρες με δημητριακά ρυζιού και φιστικοβούτυρο

217

Συστατικά

  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο , απαλό
  • 80 γρ. μέλι
  • 60 γρ. λάδι καρύδας
  • 200 γρ. δημητριακά ρυζιού
  • αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 750 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 70 γρ. λάδι καρύδας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ το φιστικοβούτυρο, το μέλι και τα 60 γρ. λάδι καρύδας.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει πολύ υδαρές.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 25×35 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με τη μαρίζ να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο το ταψί και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

  • Για την επικάλυψη
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το λάδι καρύδας.
  • Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και λιώνουμε τη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί η κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και περιχύνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

 

  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει εντελώς.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή Άκης Πετρετζίκης

  • Διατροφικός
    πίνακας

    Διατροφική αξία ανά μερίδα

    373
    Θερμίδες (kcal)
    19 %
    24.0
    Λιπαρά (γρ.)
    34 %
    14.0
    Κορ.Λίπη (γρ.)
    70 %
    33.0
    Υδατ/κες (γρ.)
    13 %
    23.0
    Σάκχαρα (γρ.)
    26 %
    5.5
    Πρωτεΐνη (γρ.)
    11 %
    3.3
    Φυτικές Ίνες (γρ.)
    13 %
    0.33
    Αλάτι
    (γρ.)
    6 %

    *Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    *Για τον υπολογισμό των στοιχείων του πίνακα χρησιμοποιείται λογισμικό Nutritics logo