Μπέσσυ Μάλφα: Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μας ακούτε! Γιατί τώρα ανοίγουν τα στόματα!

509
Την παρακάτω δημοσίευση έκανε πριν από λίγο η ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb, γυναίκα που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους:
”Ο Homo sapiens εξελίχθηκε στον σημερινό άνθρωπο του 21ου αιώνα. Σε πνευματικό ον. Με μυαλό, με ψυχή, με νού, που επεξεργάζεται το καλό και το κακό και όλες τις έννοιες γενικότερα. Και επιλέγει.Επιλέγει πώς θα συμπεριφερθεί σε μία κοινωνία. Και για να εξελιχθεί αυτή η κοινωνία, έχει ανάγκη από εκπαίδευση.Αναγκη από παιδεία και πολιτισμό.Αυτα τα δύο είναι συνυφασμένα στο δικό μου το μυαλό και απαραίτητα.Οταν λοιπόν κάποιο σύστημα, ή κυβέρνηση, ή πραξικόπημα, ή οτιδήποτε άλλο, στερεί αυτό το αυτονόητο δικαίωμα στους πολίτες αυτού του κόσμου,και τους αφήνει να σαπίσουν,τότε γεννιούνται επαναστάσεις.
Επαναστάσεις για το δικαίωμα της ελευθερίας του να είσαι άνθρωπος. Εξελιγμένος.Πνευματικό ον. Η βία δεν έχει όρια,η λέξη βιαστής προέρχεται από αυτήν.
Η βια ανήκει στο αρχέγονο ένστικτο που είχε ο άνθρωπος των σπηλαίων για να κυνηγήσει, να τραφεί,να επιβιώσει.Τον 21ο αιώνα έχουν βρεθεί άλλοι τρόποι για να ικανοποιηθούν τα βασικά μας ένστικτα.Θα τους ονόμαζα πολιτισμένους τρόπους. Στους επαναστάτες αυτούς λοιπόν,τους ήρωες αυτών των ιδεών, των υπερτατων ιδεών, καταθέτω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Που υπάρχουν, που πολεμούν, που δεν φοβούνται να πέσουν στη μάχη.
Όσον αφορά στην ερώτηση γιατί τώρα? Γιατί τώρα μας ακούτε.Γιατί στο φόβο της ” καταστροφής του κόσμου”και στο φόβο του θανάτου,τώρα που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα,ανοίγουν τα στόματα που φοβόντουσαν την τρομοκρατία της εξουσίας αυτών που ήταν “παράγοντες”. Τώρα μας ακούτε. Δεν κοιτάτε τα φανταχτερά μας ρούχα και ποιος βγήκε με ποιον ή ποιος χώρισε με ποιον και τι έκανε.Τώρα έχετε χρόνο. Γιατί φοβάστε.
Φοβάστε και εσείς το χειρότερο που μπορεί να έρθει. Λοιπόν το χειρότερο είναι ήδη εδώ. Δείτε το, γευτείτε το, αντιμετωπίστε το. Και ίσως να σωθούμε όλοι μαζί. Στέκομαι ολόψυχα δίπλα σε αυτούς τους ήρωες, τους μαχητές, σαν γυναίκα, σαν άντρας, σαν παιδί, σαν μητέρα, και ελπίζω σαν μητέρα αυριανών ηρώων σαν κι αυτούς,σαν πολίτης αυτού του κόσμου.Σας ευχαριστώ που υπάρχετε!”