spot_img
18.7 C
Rafina
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

ΝΔ για το λεγόμενο «απολογισμό» του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Σφοδρή κριτική άσκησε η ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα ειπώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή, σχετικά με τον απολογισμό για την περίοδο διακυβέρνησης.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του στο θράσος και στο ψέμα. Σήμερα λοιπόν ανακάλυψε ότι για την τραγωδία στο Μάτι δεν φταίνε οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησής του, αλλά πάλι «κάποιοι άλλοι». Το τελευταίο καταφύγιο του λαϊκισμού, οι θεωρίες συνομωσίας. «Ξέχασε» τα αναίσχυντα ψέματα, τις θεατρικές παραστάσεις του, όταν ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί και τις συνεντεύξεις-παρωδία. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τα λεγόμενα και τη βολική «αμνησία» του. Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη.»

Ο λεγόμενος «απολογισμός» του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει τα παρακάτω μεγάλα ψέματα και τις πολλές πικρές αλήθειες για τους πολίτες:

  • Παραδέχονται ότι υπήρξε απουσία προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των κυβερνητικών καθηκόντων που ανέλαβε το 2015. 
  • Επιβεβαιώνουν την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι ανέλαβαν την ευθύνη για την διακυβέρνηση του τόπου με «αυταπάτες».
  • Υποστηρίζουν συγκεκριμένα  ότι  δεν είχε εκτιμηθεί πως μετά το 2012 η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη είχαν θωρακιστεί στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
  • Ομολογούν εξαπάτηση στο δημοψήφισμα του 2015, καθώς αναγνωρίζουν ότι δεν έθεσαν τα πραγματικά διλήμματα και δεν προϊδέασαν τους πολίτες για έναν συμβιβασμό. 
  • Ρίχνουν τις ευθύνες για το πρώτο εξάμηνο  στο Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά ξεχνούν ότι ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα που είχε συμφωνηθεί σε αλλεπάλληλες συναντήσεις πριν τις εκλογές του 2015.
  • Ομολογούν ότι προχώρησαν σε ευκαιριακές συμμαχίες με μιντιάρχες, παραπέμποντας έτσι σε σχέσεις διαπλοκής, και αναγνωρίζουν ότι μετέτρεψαν την δημόσια τηλεόραση σε κομματικό παραμάγαζο χωρίς να καταφέρουν τους στόχους που επιδίωκαν. 
  • Παραδέχονται  ότι τα μέτρα που εφάρμοσαν οδήγησαν στην αποξένωση της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν κατόρθωσαν να αντιστρέψουν οι κινήσεις των τελευταίων μηνών πριν από τις εκλογές. 
  • Αναγνωρίζουν, μάλιστα, ότι οι παροχές που μοίρασαν τον Μάιο ήταν προεκλογικές.
  • Ομολογούν ότι δεν νοιάστηκαν για την ασφάλεια του πολίτη και την πάταξη της ανομίας.
  • Τέλος παραδέχονται ότι ακολούθησαν λάθος τακτική στις εκλογές καθώς σύρθηκαν στη στρατηγική Μητσοτάκη.

Νίκος Καρδούλας

Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ Θεσσαλίας

Αυτή την εβδομάδα

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!  19–23 Οκτωβρίου...

Ραφήνα: Αίτημα για λιγότερη πίεση από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ),...

Νέα Μάκρη: 28η Οκτωβρίου στη «Ναξιώτισσα- Γιορτινό τραπέζι με άρωμα παράδοσης!

Οι γιορτινές ημέρες αποκτούν ξεχωριστή αξία όταν μας βρίσκουν...

ΝΕΑ

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!

Μια εβδομάδα γεμάτη ανακαλύψεις στα ΚΔΑΠ Δήμου Μαραθώνος!  19–23 Οκτωβρίου...

Ραφήνα: Αίτημα για λιγότερη πίεση από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ),...

Νέα Μάκρη: 28η Οκτωβρίου στη «Ναξιώτισσα- Γιορτινό τραπέζι με άρωμα παράδοσης!

Οι γιορτινές ημέρες αποκτούν ξεχωριστή αξία όταν μας βρίσκουν...

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις σε Πειραιά και Αττική Οδό

Αυξημένη κυκλοφορία καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου...

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Έρευνα για λογαριασμούς στο εξωτερικό και δίκτυο εικονικών εταιρειών

Ένα σύνθετο δίκτυο εταιρειών, τραπεζικών λογαριασμών και προσώπων που...

RPN.GR