Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο άνδρας που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το 2013, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τη 23χρονη σύντροφό του, Φαίη Μπλάχα, στη Νέα Μάκρη. Ο Στεφανάκης, που εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για το ειδεχθές έγκλημα, είχε λάβει σήμερα άδεια από τις φυλακές και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη έμφραγμα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα.
Ο θάνατός του σημειώθηκε ξαφνικά, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν δύο όπλα, τα οποία εξετάζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε άλλες εγκληματικές ενέργειες. Η δικογραφία για το περιστατικό έχει ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Μάκρης.
Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε την Ελλάδα
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Απρίλιο του 2013. Η Φαίη Μπλάχα, μόλις 23 ετών, βρέθηκε σε ημιθανή κατάσταση από τα χέρια του συντρόφου της και υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί ότι σχετιζόταν με ένα ερωτικό τρίγωνο: Ο Στεφανάκης διατηρούσε ταυτόχρονη σχέση και με τη μεγαλύτερη αδερφή της Φαίης, τη Μαριαλένα, η οποία φέρεται να αποκάλυψε στην αδελφή της την ερωτική της εμπλοκή με τον ίδιο άντρα.
Μετά από έντονο διαπληκτισμό, ο Στεφανάκης επιτέθηκε στη Φαίη με ωμή βία. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, την ξυλοκόπησε βάναυσα «με δύναμη και επαγγελματισμό», προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμορραγίες και οίδημα στον εγκέφαλο. Οι τραυματισμοί της ήταν θανατηφόροι.
Αντί να καλέσει άμεσα βοήθεια, ο δράστης τη μετέφερε αναίσθητη στο σπίτι φίλου του και με καθυστέρηση αρκετών ωρών, μεταφέρθηκε τελικά σε εφημερεύον νοσοκομείο. Ήταν ήδη αργά.
Από καταδίκη στη φυλακή, μέχρι τον ξαφνικό θάνατο
Ο Βαγγέλης Στεφανάκης καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εξέτιε την ποινή του στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο σύντομα να γίνει πατέρας. Η είδηση του θανάτου του προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, ενώ πολλοί θυμούνται με οργή την τραγική κατάληξη της νεαρής Φαίης και τη βία που δέχτηκε.
Το «τρίγωνο της Νέας Μάκρης» αποτέλεσε μία από τις πιο συζητημένες υποθέσεις ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στη χώρα μας, με το όνομα της Φαίης Μπλάχα να παραμένει ως σύμβολο αδικοχαμένων γυναικών από την κακοποίηση.
Ο αιφνίδιος θάνατος του Στεφανάκη σηματοδοτεί το τέλος ενός τραγικού κύκλου, αλλά όχι και τη λήθη για μια υπόθεση που έφερε στο προσκήνιο τις αθέατες πτυχές της βίας στις σχέσεις.



































