spot_img
31.6 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Νέα Μάκρη: Σε Πρόγραμμα Χρηματοδότησης η “Πορσελάνα” – ένα κόσμημα για την περιοχή – rpn

 

 

 

Σε Πρόγραμμα Χρηματοδότησης η “Πορσελάνα” -μπαίνει στην τελική της φάση η πλήρης αξιοποίηση των 38 στρεμμάτων και η δημιουργία μια εστίας-κόσμημα για την Ανατολική Αττική!
Μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις της παρούσας δημοτικής αρχής, η αξιοποίηση των 38 στρεμμάτων της “Πορσελάνα” παίρνει και αυτή το δρόμο της οριστικής υλοποίησης, μετά την πρόσκληση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για ένταξή της σε Πρόγραμμα Χρηματοδότησης.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 124990 πρόσκλησή του, με κωδικό 1.1.44.3, Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ 12595( (ΑΔΑ: 9Ξ61Η-ΤΞΦ ) το Υπουργείο, περιλαμβάνει στους δικαιούχους χρηματοδότησης τον Δήμο Μαραθώνος, για το έργο της αποκατάστασης του παλιού εργοστασίου πορσελάνης.


Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση της έκτασης, κάτι που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για τον τόπο, ξεκίνησαν πρακτικώς από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της το 2019 και οδήγησαν στις 30/12/2022 στην έκδοση οικοδομικής αδείας για το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο -για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τον Αθανάσιο Μαρτίνο για τη χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης.
Έτσι, πλέον, όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία, προκειμένου στον “στοιχειωμένο” χώρο να φιλοξενηθεί ένα σύγχρονο, υποδειγματικό για ολόκληρη την Ανατολική Αττική πολυ-κέντρο πολιτισμού, παιδείας, ψυχαγωγίας και “πράσινων” δράσεων, που θα αναβαθμίσει όλο τον Δήμο και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ο Δήμος Μαραθώνος καλεί για τελευταία φορά τους καταπατητές ενός σημείου της έκτασης -που προορίζεται για τη δημιουργία Εκπαιδευτικού Κήπου για τα μικρά παιδιά, αλλά και για πρότυπο σημείο Ανακύκλωσης- να βρουν το θάρρος της αυτοκριτικής και την κοινωνική ευαισθησία να αποδεχθούν χωρίς περαιτέρω εγωισμούς, όσα όλα τα δικαστήρια έχουν επικυρώσει μέχρι τώρα -τα τελευταία μόλις στις 30 Ιουλίου και, μάλιστα, με παράσταση του Δημοσίου υπέρ ημών.
Οι δημοτικοί χώροι δεν ανήκουν στην οποιαδήποτε δημοτική αρχή αναδεικνύουν οι εκλογές. Ανήκουν -και πάντοτε θα ανήκουν- στους δημότες. Όλους τους δημότες. Αυτό, τουλάχιστον, πρεσβεύει η παρούσα δημοτική αρχή και γι’ αυτό είναι η πρώτη που αποφάσισε πραγματικά, διεκδίκησε δυναμικά και μπορεί πια όντως να θέσει σε τροχιά αξιοποίησης το χώρο της Πορσελάνα. Για τους πολίτες!

Αυτή την εβδομάδα

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

Α.Π.Ο. Μάχη Μαραθώνα: Ανακοίνωση για νέο Προπονητή – Ο Θόδωρος Βιάδης αναλαμβάνει την Τεχνική Ηγεσία της Ομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ⚫ Καλωσορίζουμε τον νέο μας προπονητή! ⚫ Ο Α.Π.Ο. Μάχη...

Πρόσκληση Στέλιου Πέτσα σε «Απογευματινό Πολιτικό Καφέ» – Στον δρόμο για τις Εθνικές Εκλογές

Στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές του 2027 εγκαινιάζουμε...

Πικέρμι: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίτας Ρίτζι- στην Παναγίτσα Ραφήνας το τελευταίο αντίο

Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια αποχαιρετά...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

Ραφήνα- προσφορά από τον Πιστικίδη: Ακρυλικό χρώμα DUROSTICK 100%, μόνο 39,00€ τα 15 κιλά!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ από την μάντρα οικοδομικών υλικών του Βασίλη Πιστικίδη:Ακρυλικό...

Τελμησσός Μαραθώνος: Πρόσκληση σε βραδινή προπόνηση

ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο Τελμησσός σας προσκαλεί για μια βραδινή προπόνηση...

Ορθή επανάληψη: Εκδηλώσεις της εβδομάδας στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες...

RPN.GR