spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Νέα περιστατικά με νεκρά άλογα στην Πάρνηθα

 

 

Μπροστά σε εικόνες που προκαλούν φρίκη και οργή βρέθηκαν εθελοντές που ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή της Πάρνηθας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Ψυχάρης, ο άνθρωπος που έφερε στο «φως» το θέμα, σε απόκρημνη περιοχή οι εθελοντές βρήκαν δύο νεκρά άλογα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε σήμερα στην ΕΡΤ, πρόκειται για ακόμη ένα φρικτό περιστατικό «ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων».

Πιθανότητα τα άτυχα ιπποειδή ήταν είτε άρρωστα είτε γέρικα και κάποιοι… ασυνείδητοι αποφάσισαν να τα πετάξουν στον γκρεμό. Δεν έχει εξακριβωθεί αν τα άλογα αυτά πετάχτηκαν νεκρά ή ήταν ζωντανά.

Ο κ. Ψυχάρης που έκανε την καταγγελία τόνισε ότι το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο στο σημείο.

«Tα δύο ζώα άσχημα τραυματισμένα από τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν αλλά πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά», ανέφερε.

Τα φιλοζωικά σωματεία που έχουν επιληφθεί του θέματος κοινοποίησαν την καταγγελία στην Αστυνομία, τον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει

Τρομακτική είναι και η δήλωση του κ. Ψυχάρη πως δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουν νεκρά ζώα στο εν λόγω σημείο. Μάλιστα, σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν καταγραφεί άλλα δύο περιστατικά με νεκρά ζώα.

«Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα λιγότερο από χρόνο, έχουν καταγραφεί ακόμα δύο περιστατικά παρόμοια με νεκρά άλογα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δεν ξέρουμε βέβαια αν τα ζώα φτάνουν ζωντανά ή θανατώνονται στο σημείο, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα και ειδικότερα τα ιπποειδή στην Ελλάδα και όχι μόνο εδώ στη Δυτική Αττική και γενικότερα στη χώρα», είπε.

Αυτή την εβδομάδα

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΝΕΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

ΜΙΔΑ: Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες για να αποφύγουν λάθη και πρόστιμα

Νέα δεδομένα στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας φέρνει το...

RPN.GR