spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Νέα Μάκρη: Υπεγράφη η σύμβαση για την Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης στη 2η γειτονιά (Π.Ε. 2) – rpn

 

 

 

Μετά από εντατικές προσπάθειες πολλών μηνών από πλευράς δημοτικής αρχής ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε ίσως και πριν από το 2026 να έχει κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής για τη 2η Πολεοδομική Ενότητα της Νέας Μάκρης. Με την ίδια σύμβαση, θα εκπονηθεί και πολεοδομική μελέτη της παραλιακής ζώνης, ώστε να ολοκληρωθεί η Πολεοδομική Ενότητα 2.

Η εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης θα δημιουργήσει και θα διαμορφώσει το αναγκαίο οδικό δίκτυο(πεζόδρομοι και οδοί, όπως, π.χ., η παράλληλη της Αγίου Κωνσταντίνου, η παράλληλη της Ποσειδώνος κ.α.),θα προσδιορίσει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές και εξυπηρετήσεις και θα αποδώσει στους κατοίκους τα τελικά οικόπεδα με προσδιορισμό των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων αυτών.

Η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης, απ’ την πλευρά της, θα διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες βιώσιμης πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής, με στόχο την απόδοση πολεοδομημένου χώρου στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό, την αναβάθμιση και δημιουργία σύγχρονων τεχνικών υποδομών και τη βελτίωση – αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για να φτάσουμε στο στάδιο της υπογραφής για τη μελέτη κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής απαιτήθηκε να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια. Για την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, υπό το Δήμαρχο Μαραθώνος, Στέργιο Τσίρκα, συνεργάστηκαν στενά με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Αντιδήμαρχος Κώστας Λάσκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Ιάκωβος Αρμάος.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.»:
“Το έργο περιλαμβάνει τη τακτοποίηση ιδιοκτησιών και τη θεσμική οργάνωση περιοχών με διαφορετικά πολεοδομικά καθεστώτα, ώστε να προχωρήσει η συνολική πολεοδομική ρύθμιση της περιοχής”, ενώ “ειδική μέριμνα δίνεται και στο εκτός σχεδίου παραλιακό τμήμα, που επηρεάζει άμεσα τη δυνατότητα αξιοποίησης δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων.”

Αυτή την εβδομάδα

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Ξεπαγώνει ο διάλογος με Τουρκία – “Ώριμο το έδαφος” σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

“Θεωρώ ότι το έδαφος είναι ώριμο για το Ανώτατο...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

ΝΕΑ

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

RPN.GR