Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας στην Β.Ανατολική Αττική

388

 

Ποιός είναι άραγε ο μικρός ναυτικός όμιλος της Β.Ανατολικής Αττικής;

Ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε πως η νέα σοβαρή καταγγελία που έκανε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου αφορά περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης που έγινε πριν από 9 χρόνια σε μια αθλήτρια όταν ήταν 11 ετών.

Όπως εξήγησε, το κορίτσι είναι σήμερα 21 ετών ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς, όπως είπε, μένει σε περιοχή που η κοινωνία είναι «κλειστή» και δεν θέλει να το εκθέσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η επίθεση στην τότε 11χρονη αθλήτρια συνέβη σε μικρό ναυτικό όμιλο της βορειοανατολικής Αττικής. 

Σημειώνεται ότι η συνήγορος των Ολυμπιονικών Κακλαμανάκη-Μπεκατώρου κατέθεσε αίτημα στον εισαγγελέα, προκειμένου να κληθούν οχτώ νέοι μάρτυρες, στο πλαίσιο της έρευνας για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Οι μαρτυρίες των συγκεκριμένων προσώπων θεωρούνται σημαντικές για την εξέλιξη της υπόθεσης που ήρθε στο φως μετά τις αναφορές του Ν. Κακλαμανάκη ενώ η δικηγόρος Έλλη Ρούσου ζητεί, παράλληλα, από τον αρμόδιο εισαγγελέα να αναζητήσει κρίσιμα έγγραφα που ενδεχομένως δώσουν νέα ώθηση στα ερευνώμενα περιστατικά.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε η χρυσή Ολυμπιονίκης και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ