spot_img
20.8 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ο Σπυρίδων Πρωτοψάλτης

 

 

 

Νέος διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ορίστηκε ο Σπυρίδων Πρωτοψάλτης, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα, θετική γνώμη έδωσαν 11 βουλευτές, αρνητική έξι, ενώ δήλωσαν «παρών» δύο βουλευτές.

Συνεπώς, η Επιτροπή διατύπωσε, κατά πλειοψηφία, θετική γνώμη για την καταλληλότητα του Σπυρίδωνος Πρωτοψάλτη, ο οποίος προτάθηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, για διορισμό στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

Αχτσιόγλου: Αγνοεί βασικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς εργασία

«Το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ για διοικητή του ΟΑΕΔ, που σημειωτέον δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή να αγνοεί βασικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς εργασίας, αλλά και να διακατέχεται από μια εντελώς στρεβλή αντίληψη για τις αιτίες της ανεργίας στη χώρα μας», δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «κατά τον κ. Πρωτοψάλτη, η κύρια αιτία της ανεργίας στην Ελλάδα είναι η έλλειψη δεξιοτήτων και κατάρτισης των ανέργων» και πρόσθεσε: «Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ίσως αγνοεί το πρόβλημα του brain drain, σε κάθε περίπτωση υποτιμά τις ικανότητες των νέων πτυχιούχων αλλά και τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας. Το βέβαιο είναι ότι η επιμονή του νέου διοικητή στα ζητήματα κατάρτισης αποκαλύπτει την επιδίωξη της κυβέρνησης για διοχέτευση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες παρόχους αμφίβολης κατάρτισης. Όμως, η μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μηχανισμό κατανομής κονδυλίων σε ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης δεν συνιστά πολιτική καταπολέμησης της ανεργίας».

Επίσης, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας χαρακτηρίζει «εξίσου ανησυχητική» τη «διφορούμενη απάντηση του υπουργού Εργασίας για τη συνέχιση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και το μέλλον των 30.000 εργαζόμενων σε αυτά», ενώ, όπως σημειώνει, «υπήρξε μάλλον φαιδρή» η προσπάθεια του κ. Βρούτση, κατά την ίδια διαδικασία, να υποβαθμίσει τη σημασία της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 11% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να χρήσει εαυτόν προστάτη των εργαζομένων. Συνιστά δε, «αυτοσυγκράτηση από τον υπουργό που κατέχει το ρεκόρ ανεργίας (28%) και η νέα του θητεία στιγματίστηκε από την εν κρυπτώ κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων».

ΠΗΓΗ:thetoc.gr

Αυτή την εβδομάδα

Λέκκας: Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια τον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό

Για τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό νότια της Κρήτης, αλλά...

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

Συναγερμός για οδηγούς ταξί Αχαϊας – Άνδρας τους απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο

Συναγερμός έχει σημάνει στους οδηγούς ταξί περιοχών της Αχαΐας,...

ΝΕΑ

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

Συναγερμός για οδηγούς ταξί Αχαϊας – Άνδρας τους απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο

Συναγερμός έχει σημάνει στους οδηγούς ταξί περιοχών της Αχαΐας,...

Τα ζώδια σήμερα, Σάββατο 25/4

Σήμερα Σάββατο φίλε μου Κριέ, καλείσαι να διαχειριστείς εσωτερικές...

Συντάξεις κι Επιδόματα Απριλίου – Πότε καταβάλλονται

Συνολικά 1.177.920.384,15 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.725.124 δικαιούχους, από...

RPN.GR