spot_img
22.6 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Νέος Βουτζάς: Έντονη διαμαρτυρία για τη μείωση των λεωφορειακών δρομολογίων από 34 σε 17

 

 

 

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις αλλαγές στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του Νέου Βουτζά και των γειτονικών περιοχών εκφράζει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος» δια της Προέδρου του Έμυς Κροκίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο οικισμός θα εξυπηρετείται από τα 17 δρομολόγια της γραμμής 314Β, η οποία ξεκινά από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και καταλήγει στο κέντρο του Νέου Βουτζά, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Η γραμμή 314, την οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής, μεταφέρεται από τον ΟΑΣΑ στο κέντρο της Ραφήνας, βάσει απόφασης με αριθμό πρωτοκόλλου 31097/31-12-2025.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έγινε δεκτή

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη μη αποδοχή από τον ΟΑΣΑ της απόφασης 2/2026 του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί στις 29 Ιανουαρίου 2026, έπειτα από αίτημα του Συλλόγου και κατοίκων. Προέβλεπε τη μεταφορά της γραμμής 314 στη Ραφήνα, αλλά παράλληλα ζητούσε να διατηρηθούν συνολικά 34 δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του Νέου Βουτζά.

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αποτελεί μια απλή διατύπωση επιθυμίας, αλλά την έκφραση των πραγματικών συνθηκών που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Παράλληλα, κάνει λόγο για παρέκκλιση από την αρχή της διαβούλευσης και έλλειψη σεβασμού προς τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τι απάντησε ο ΟΑΣΑ

Στην απαντητική επιστολή του, με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2026, ο ΟΑΣΑ εκτιμά ότι, βάσει της υφιστάμενης επιβατικής κίνησης, οι κάτοικοι του Νέου Βουτζά και του Νέου Πόντου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται ικανοποιητικά από τη γραμμή 314Β και τα καθημερινά δρομολόγια της 314Γ, τα οποία διέρχονται από τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Ο Οργανισμός διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής και, εφόσον διαπιστωθεί ανάγκη, θα πραγματοποιήσει τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο του εφικτού.

Τα τρία αιτήματα του Συλλόγου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος» ζητά:

  • Την άμεση επανεξέταση της απόφασης για τα δρομολόγια της περιοχής.
  • Τη διατήρηση του συνολικού αριθμού των δρομολογίων στα 34.
  • Έγγραφη και τεκμηριωμένη απάντηση για τους λόγους απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του Νέου Βουτζά και των όμορων περιοχών δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη και δικαίωμα των κατοίκων», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αυτή την εβδομάδα

Ζητείται κομμωτής ή κομμώτρια στο Πικέρμι- αγγελία εργασίας

Ψάχνουμε το επόμενο μέλος της ομάδας μας! Στο Κομμωτήριο ΠΛΑΤΩΝ...

Πικέρμι: Ο Δημήτρης Γκερδιδάνης πρόεδρος του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού

Με πρόεδρο τον Δημήτρη Γκερδιδάνη ξεκινά τη θητεία του...

Μύκονος: Υδροστρόβιλος ανάμεσα στο νησί και τη Νάξο (βίντεο)

Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μύκονο και...

Καλλιθέα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σταθμευμένα ΙΧ και ανατράπηκε

Τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου...

Στην Ευελπίδων ο 52χρονος γυναικολόγος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας...

ΝΕΑ

Ζητείται κομμωτής ή κομμώτρια στο Πικέρμι- αγγελία εργασίας

Ψάχνουμε το επόμενο μέλος της ομάδας μας! Στο Κομμωτήριο ΠΛΑΤΩΝ...

Μύκονος: Υδροστρόβιλος ανάμεσα στο νησί και τη Νάξο (βίντεο)

Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μύκονο και...

Καλλιθέα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σταθμευμένα ΙΧ και ανατράπηκε

Τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου...

Στην Ευελπίδων ο 52χρονος γυναικολόγος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας...

ΑΕ Μενιδίου – ΑΕ Πικερμίου 0-1: Διπλό στο φινάλε

Η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕ Πικερμίου επικράτησε με...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες από την Τρίτη – Πότε επηρεάζεται η Αττική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της...

RPN.GR