spot_img
9.9 C
Rafina
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ζητάμε άμεσες και κάθετες διαδικασίες για όλα τα μεγάλα έργα της Αττικής» – rpn

 

 

 

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, στην εφημερίδα Real News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα

Τον στρατηγικό σχεδιασμό του για ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο, το οποίο θα καταστήσει την Αττική Μητροπολιτική Περιφέρεια που «δεν θα αφήνει κανέναν πίσω, μια Περιφέρεια που θα αναλαμβάνει, θα προλαμβάνει, θα συμπεριλαμβάνει» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στη Real News στο φύλλο της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι πρώτες αποφάσεις της νέας διοίκησης αφορούν σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, όπως το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Δυτική Αττική, ύψους άνω του μισού δις ευρώ, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση της ψηφιακής μετάβασης, την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, αλλά και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, εξασφαλίζοντας, όπως είπε «περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ μέχρι το 2027 για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενάντια στον αποκλεισμό και στην εξαίρεση».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν από την κυβέρνηση οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την επίτευξη μιας πραγματικά αποκεντρωμένης διακυβέρνησης, στο πρότυπο των καλών πρακτικών της Ευρώπης. «Για εμάς ο όρος – κλειδί είναι η μητροπολιτικότητα. Αυτή θα είναι η πραγματική τομή και μεταρρύθμιση. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Άμεσες και κάθετες διαδικασίες. Ζητάμε τον κάθετο έλεγχο από την Περιφέρεια Αττικής όλων των μεγάλων έργων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο,  υπογράμμισε ότι απαιτείται μητροπολιτική διαχείριση μειζόνων ζητημάτων, όπως η οδική ασφάλεια και η πολιτική προστασία, όπου απαιτείται άμεση συνέργεια των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης και του κράτους. Αναφέρθηκε ακόμα, με αφορμή την τοποθέτηση νέας διοίκησης στο Πάρκο Τρίτση, στον σχεδιασμό για τη δημιουργία πράσινων διαδρομών με την ενοποίηση και αναβάθμιση των αστικών και περιαστικών πάρκων, ενώ δήλωσε ότι αναμένεται το πόρισμα της δικαιοσύνης για τη διακοπή υδροδότησης στην Αίγινα, προκειμένου η Περιφέρεια να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι αισθάνεται το ίδιο δημιουργικός, από όποια θέση και αν κλήθηκε να υπηρετήσει τα κοινά: «Βασική μου αποστολή, ήταν και είναι να είμαι χρήσιμος στην πατρίδα, στην κοινωνία και στους πολίτες. Με αυτή την έγνοια αρχίζει και τελειώνει κάθε μέρα μου: να ανταποκρίνομαι συνεχώς με τις πράξεις μου στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι πολίτες».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, στην εφημερίδα Real News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα είναι διαθέσιμη στον εξής σύνδεσμο:

https://www.patt.gov.gr/6-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7/6-1-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85/dt-perifereiaw-attikhw/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%ac/

Αυτή την εβδομάδα

Η βαθμολογία στη Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις...

Γιατί η Ελβετία θέλει να βάλει όριο στην αύξηση του πληθυσμού της;

Η μετανάστευση βρίσκεται για αρκετά χρόνια -και μάλιστα ψηλά-...

Languishing: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία μας;

Η ψυχική ευημερία είναι η ικανότητα να νιώθουμε γεμάτοι...

Πατέρας και γιος οι δράστες του μακελειού στο Σίδνεϊ – Τα δέκα λεπτά του τρόμου

Σχεδόν δέκα λεπτά διήρκεσε η τρομοκρατική επίθεση στην παγκοσμίως...

Shein και Temu: Ένα στα πέντε ευρώ των Ελλήνων πάει στην Κίνα

Χιλιάδες πακέτα αξίας έως 150 ευρώ παραδίδονται καθημερινά στα...

ΝΕΑ

Η βαθμολογία στη Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις...

Γιατί η Ελβετία θέλει να βάλει όριο στην αύξηση του πληθυσμού της;

Η μετανάστευση βρίσκεται για αρκετά χρόνια -και μάλιστα ψηλά-...

Languishing: Τι είναι και πώς επηρεάζει την ψυχική υγεία μας;

Η ψυχική ευημερία είναι η ικανότητα να νιώθουμε γεμάτοι...

Πατέρας και γιος οι δράστες του μακελειού στο Σίδνεϊ – Τα δέκα λεπτά του τρόμου

Σχεδόν δέκα λεπτά διήρκεσε η τρομοκρατική επίθεση στην παγκοσμίως...

Shein και Temu: Ένα στα πέντε ευρώ των Ελλήνων πάει στην Κίνα

Χιλιάδες πακέτα αξίας έως 150 ευρώ παραδίδονται καθημερινά στα...

Καταιγισμός αιτημάτων για νέα data centers στην Αττική

Αιτήματα για 19 καινούργια data centers έχουν υποβληθεί στον...

Καϊμακτσαλάν: Ο απόλυτος προορισμός για χειμερινές εμπειρίες

Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, οικισμοί με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η ιστορική...

RPN.GR